Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kobanê Davası: Hukuksuzluklara karşı mücadelemiz sürecek


ANKARA – Kobanê Davası’nda 4 tutuklunun savunması alınmadan esas hakkında mütalaa okunmasına karşı salonu terk ederek açıklama yapan avukatlardan Sevda Çelik Özbingöl, “Hukuksuzluklara karşı adalet mücadelesini sürdüreceğiz” dedi. 

 

DAİŞ’ın Kobanê’ye saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen protestolar gerekçe gösterilerek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 17 tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 24’üncü duruşmasının 3’üncü oturumu, Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görülüyor. 

 

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından görülen davada, HDP eski Eş Genel Başkanları dahil 4 tutuklunun sorgusunun alınmamasına rağmen savcının esas hakkında mütalaa verilmesine ilişkin ara karar verildi. 

 

Davanın 3’ncü periyodunda avukatların ve tutuklu siyasetçilerin talepleri reddedilirken, savunmalar alınmadan esas hakkında mütalaa okundu. Tutuklu siyasetçiler, avukatlar ve katılımcılar söz konusu durumu alkışlayarak protesto ederken, salondan çıktı. 

 

Mütalaa boş salonda okunurken, avukatlar mahkeme salonu dışında basın açıklaması yaptı.

 

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’ 

 

Av. Sevda Çelik Özbingöl, Kobanê Davası’nın yargılama sürecinin başından bu yana hukuksuzluklara ve siyasi etkilere şahit olduklarını belirtti. Özbingöl, gizli tanıkların avukatlardan gizli dinlendiğini ve yargılama ilkelerinin yok sayıldığına işaret ederek, yargılama süresi boyunca hukuksuzluklara tanıklık ettiklerini söyledi. 

 

6 Şubat’ta yaşanan depreme rağmen arada 3 periyod duruşma yapılmaya çalışıldığını belirten Özbingöl, “Hayatın olağan akışı içerisindeki hukuki hassasiyetler orada kalsın, insani hassasiyetin dahil gözetilmediği bir pratik yaşadık. Hepimiz, siyasetçilerin siyaset meydanında malzeme olarak kullanıldığı hukuki ve adalete hizmet etmediğini bildiğimiz siyasi bir sürecin tanıklarıyız. Son periyotta 4 müvekkilimizin savunmalarının dahi bitirilmesine izin verilmeksizin, dosyamızın mütalaaya sevk edildiğini gördük. Savunma yapmaya hazır olan müvekkillerimizin savunmalarının yapılmasına izin verilmeyerek, hukuki hassasiyetler, taraf olduğumuz sözleşme, yargı mekanizmaları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş kararları dikkate alınmaksızın, keyfi, siyasi çıkarlara hizmet eden bir yargı sürecinin içerisindeyiz. Biz hukuksuzluklara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar da adalet mücadelesini sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version