Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Haluk Bayraktar’ın 11 yıl önceki paylaşımı gündem oldu

Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Haluk Bayraktar'ın 11 yıl önceki paylaşımı gündem oldu


Artı Gerçek – Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzay projesini anlattığı paylaşımında “Amerika’daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen’le yapacağız” sözlerine tepki gösteren Baykar CEO’su Haluk Baykar’ın, Hürriyet gazetesinin aynı isimlerden övgüyle söz eden bir haberini 11 yıl önce kendisinin de paylaştığı ortaya çıktı.

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dün akşam açıkladığı uzay projesi üzerinden hedef almıştı. Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği Sierra Nevada isimli şirketi ABD’li olduğu gerekçesiyle eleştirmişti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu söz konusu paylaşımında, seçimleri kazanması halinde hayata geçirmek istediği uzay projesini anlatmış, Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay üssü yapmak istediğini söylemişti. “Peki, bunu kimlerle yapacağız? Gerçekten de önemli bir soru ve sorulması gereken bir soru” diyen Kılıçdaroğlu, “Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika’daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen’le yapacağız… Lütfen gençler, gidin Google’a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var bu dünyada görün” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın abisi de olan Baykar CEO’su Haluk Bayraktar ise Kılıçdaroğlu’nun videosu sonrasında şu paylaşımı yapmıştı: “Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen ‘en iyisini’ Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş.”

Kılıçdaroğlu ise “Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş” tepkisini göstermişti.

Bu gelişmelerin ardından, Bayraktar’ın 5 Ağustos 2012 tarihinde, Hürriyet gazetesinden “ABD’nin uzay taksisini Türk çift yapacak” başlıklı haberi paylaştığı ortaya çıktı. Haberde, “Türk kökenli Eren-Fatih Özmen çiftinin şirketi Sierra Nevada Corporation, geliştirdiği Dream Chaser (Rüya Avcısı) uzay aracı için NASA’dan 212.5 milyon dolarlık fon sağladı. SNC, NASA’nın uzay uçuşları için desteklediği üç Amerikalı şirketten biri oldu” deniyordu. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version