Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu TikTok’tan duyurdu: ‘Bay Kemal sorulmayacak sorular kanunu çıkaracak’

Kılıçdaroğlu TikTok’tan duyurdu: ‘Bay Kemal sorulmayacak sorular kanunu çıkaracak’


14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TikTok hesabından yayınladığı videoda ‘sorulmayacak sorular kanunu’ çıkaracağını açıkladı.

TikTok hesabından yeni bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı olduğumda torpile, kayırmaya kesinlikle son vereceğim. Ama sadece bu kadar değil. ‘Evli misin? Bekar mısın? Açık mısın? Kapalı mısın? Çocuk yapacak mısın? İkizler burcu musun?’ 14 Mayıs’ta sonra bu sorular tarihe karışacak. Bay Kemal, ‘Sorulmayacak Sorular Kanunu’ çıkaracak, herkesin Cumhurbaşkanı olacak.”

Kılıçdaroğlu, TikTok’ta yayınladığı videoyu Twitter hesabında da şu ifadelerle paylaştı:

“İşveren tarafından sorulamayacak ve bireyin beyan etmek zorunda olmadığı unsurlar kanunla net bir şekilde tanımlanacak. Örneğin kadınlara evlilik ya da doğum planları sorulamayacak. Soranlar, kanuna aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle cezalandırılacak.”

İşveren tarafından sorulamayacak ve bireyin beyan etmek zorunda olmadığı unsurlar kanunla net bir şekilde tanımlanacak. Örneğin kadınlara evlilik ya da doğum planları sorulamayacak. Soranlar kanuna aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle cezalandırılacak.https://t.co/dDfi56RDaH

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) April 6, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version