Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu: Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurmaya karar verdik

Kılıçdaroğlu: Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurmaya karar verdik


Artı Gerçek – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi’nin düzenlediği Geleneksel İslam Ülkeleri Büyükelçiler İftarı’na katıldı.

Açılış konuşmasını Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun yaptığı iftar programında Kılıçdaroğlu, 6 Şubat tarihli depremlerde gösterdiği desteklerden ötürü programa katılan İslam ülkelerine teşekkür etti.

‘ŞİKAYETTEN DEĞİL ÇÖZÜMDEN YANAYIM’

İranlı düşünür Sadi Şirazi’nin “Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir kimsenin susuzluğunu gidermeye yetmez” sözünü alıntılayan Kılıçdaroğlu, “Hepimiz adalete susadık ülkemizde” dedi adalet ve sorunların çözümü için bilgi, birikim ve birlikteliğe dikkat çekti:

“İslam dünyası şikayet eder. Ben, şikayetten yana değilim. Ben, sorunları çözmekten yanayım. Sorun var mı? Var. Çözülmesi lazım mı? Çözülmesi lazım. Ne ile çözeceğiz? Yüce Yaratan’ın bize verdiği en değerli akıl ve bilgi ile. Yani birikim ile çözeceğiz. Bazen bir sorunu tek başına çözme şansımız olmayabilir. Beraber, birlikte olacağız, güzellikte buluşacağız, yine bu sorunu çözeceğiz.”

ORTADOĞU BARIŞ VE İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI

Kılıçdaroğlu, bölgedeki sorunların çözümüne yönelik şunları söyledi:

“Bilgi ve bilimden geriye doğru gidince, adaletten de geriye doğru gidiliyor, bir toplum da çürüme süreci başlıyor. Bu çürümeyi kaldırmak lazım. Biz, bir arada, birlikte bu ülkenin huzuru, İslam dünyasının huzuru için çalışmak zorundayız. Bizim bir hedefimiz var, Orta Doğu için. Orta Doğu’nun kaderi hep acı, hep kan ve gözyaşı oldu. Neden? Yer altında büyük bir zenginlik var ama o zenginlik ülkeler için hep felakete dönüşebiliyor. Bunu bir şekli ile çözmek gerekiyor. Barışı egemen kıldığınız zaman, toplumsal dayanışmayı güçlü kıldığınız zaman pek çok sorunu çözebilirsiniz. Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurmaya karar verdik. Türkiye, İran, Irak ve Suriye; ne için bir araya gelmiyoruz? Orta Doğu’da olanlar karşısında neden birbirimize farklı bakıyoruz? Pek ala sorun çözülebilir. Pek ala bir araya gelebilir, insanların acılarını en azından gidermek konusunda özel bir çaba harcayabiliriz. Bunların hepsi olabilir.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version