Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KHK’liler: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz


AMED – KESK’liler, KHK’lerle ihraç yolunu açan geçici 35’inci maddenin kaldırılması ve ihraçların iade edilmesi talebiyle yaptığı eylemde, mücadele kararlılığını dile getirdi. 

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç yolunu açan geçici 35’inci maddenin kaldırılması talebiyle her hafta yaptıkları eylemin 57’ncisini Yenişehir ilçesi Hazal Park’ta gerçekleştirdi. “KHK’ler gidecek, işimize geri döneceğiz” pankartının açıldığı eylemde konuşan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Ezgi Çelik, işlerine geri dönene kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

 

‘HUKUKİ CİNAYETLER İŞLENİYOR’

 

İktidarın 375 Sayılı KHK’ye eklenen geçici 35’inci madde eliyle verilen ihraç kararlarına işaret eden Çelik, “Tek adam rejimi, halkı açlığa, yoksulluğa ve hukuksuzluğa mahkûm ederken, tek adam rejiminin anti demokratik uygulamalarından biri olan OHAL Komisyonu keyfi kararlar vermiş ve hukuki cinayetler işlemiştir” dedi.  

 

AKP-MHP iktidarının yargıya baskı uygulaması, KHK hukuksuzluğuna devam etmesine karşı bıkmadan, usanmadan daha yüksek sesle itiraz edeceklerini sözlerine ekleyen Çelik, şunları söyledi: “Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi ve hiçbir gücün bizi bu mücadeleden alı koyamayacağını buradan bir kez daha haykırıyoruz.” 

 

Açıklama, “KESK’li ihraçlar onurumuzdur”, “KHK’liler gidecek biz kalacağız”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” ve “Yaşasın KESK” sloganlarıyla son buldu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version