Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kayyım belediyesinde mıcır vurgunu: Bir kişi görevden alındı


AMED – Kayyım yönetimindeki Kayapınar Belediyesi’nde, mıcır yüklü aynı kamyonları defalarca tartarak ve yollara dökülmeyen mıcırın dökülmüş gibi faturalandırılmasına ilişkin Fen İşleri Müdürü Anıl Alper görevden alındı. 

 

Amed’te kayyım yönetimindeki Kayapınar Belediyesi’nde yol yapım malzemesi olarak kullanılan mıcır ihalesinde 20 milyon TL vurgun basına yansıdı. Basına yansıyan bilgilere göre, Kayapınar Belediyesi kayyımı ve Kaymakamı Arif Karaman’ın göreve gelmesinin hemen ardından Fen İşleri Müdürü yaptığı ve Trabzon’dan ithal ettiği hemşerisi Anıl Alper’in de içinde olduğu belediye çalışanı bir ekip, asfalt ve satı kaplama malzemesi olarak kullanılan mıcır ihalesinde 20 milyon TL’lik vurgun yaptı. 

 

KAYYIMIN İTHAL ETTİĞİ HEMŞERİSİ İÇİN BAŞINDA

 

Mıcır yüklü, bir kamyonu defalarca tartıya çıkararak, irsaliye kesildiği, dökülmeyen mıcırın yollara döküldüğü gibi gösteren iddiaları inceleyen fen işlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısı, 12 milyon 320 bin TL’lik vurgunu tespit etti. Yapılan incelemelerde yolsuzluk boyutunda ilk belirlemelere göre, 20 milyon TL civarı olduğu tespit edildi. Söz konusu belediye başkan yardımcısının durumu raporlamasına rağmen Kayapınar Belediyesi kayyımı ve Kaymakamı Arif Karaman, Trabzon’dan ithal ettiği hemşerisi Anıl Alper’e dokunmadı. 

 

3 İŞÇİ GÜNAH KEÇİSİ SEÇİLDİ

 

Yolsuzluktan küçük bir pay alan 3 işçiye fatura çıkartmaya çalışan kayyım Arif Karaman, yolsuzluk iddialarının artık saklanamayacak düzeye gelmesinin ardından Trabzon’dan getirerek Fen İşleri Müdürü yaptığı hemşerisi Anıl Alper’i görevden aldı. 

 

GÖREVDEN ALINDI

 

Aynı zamanda Kayapınar Destek Hizmetler Müdürlüğü görevini de yürüten Anıl Alper’in yerine Başkan Yardımcısı Cihad Kayhan getirildi. 

 

SAVCILIK DA BAKANLIK DA SESSİZ

 

Yolsuzluk iddialarına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sessiz kalırken, İşçileri Bakanlığının ise olaya ilişkin herhangi bir idari soruşturma başlatılmadığı öğrenildi. 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version