Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Japonya Başbakanı’na sis bombası atan saldırgan yakalandı

Japonya Başbakanı'na sis bombası atan saldırgan yakalandı


Japonya Başbakanı Fumio Kişida’ya yerel meclis ara seçim kampanyası için gittiği Vakayama bölgesindeki Saikazaki Balıkçı Limanı’nda sis bombası atıldı. Olay sabah saatlerinde, iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) adayının faaliyetine katılan Kişida’nın konuşma yapacağı alanda, başbakanın konuşmasına başlamadan önce gerçekleşti.

NHK TV’nin yayınladığı görüntülere göre önce Kişida’ya daha sonra metal bir boru olduğu açıklanan bir cisim atılıyor. Cismin yere düşme sesi duyulurken fırlatan kişiye çevreden ve polis tarafından müdahale ediliyor. Ardından önce Kişida’nın bulunduğu alandan dumanlar yükseliyor. Polisin saldırgana müdahalesi sürerken bu kez alandan şiddetli bir patlama sesi duyuluyor. Olayda Kişida’nın ve başka kimsenin yaralanmadığı açıklandı.

KİŞİDA TAHLİYE EDİLDİ, SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Asahi gazetesi Başbakan Kişida’ya sis bombası artan kişinin balıkçılık kooperatifinde çalışan bir personel olduğunu duyurdu. Kyodo haber ajansı da gözaltına alınan kişinin 24 yaşında olduğunu açıkladı. Olayın ardından açıklama yapan Başbakan Kişida “Polis olayın ayrıntılarını araştırıyor. Pek çok kişiyi endişelendirdiğim için üzgünüm. Ülkemiz için önemli bir seçimin ortasındayız. Bunu hep birlikte devam ettirmeliyiz” dedi. Japonya parlamentosunun alt kanadı için çeşitli bölgelerde 23 Nisan’da ara seçimler yapılacak.

ESKİ BAŞBAKAN ABE SOKAKTA KONUŞMA YAPARKEN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Japonya’nın eski başbakanı Şinzo Abe, parlamento seçimleri için kampanya yürütürken geçen yıl Temmuz ayında el yapımı bir silahla suikaste uğramıştı. Olay ülkeyi şoke etmiş, siyasetçilerin yeterince korunup korunmadığı konusunda tartışmalara yol açmıştı. Saldırgan Abe’ye, Moon Tarikatı ile bağlantıları ve annesinin tarikat nedeniyle iflas etmesi nedeniyle kızgın olduğu için cinayeti işlediğini itiraf etmişti. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version