Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’de Folkart sitesindeki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı

İzmir'de Folkart sitesindeki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı


Artı gerçek – İzmir’in Narlıdere ilçesindeki Folkart Sitesi’nde yangın çıktı. Sitenin alev alev yandığı İzmir’in tüm noktalarından görüldü. Olay yerine gelen çok sayıda ekibin iki saati aşkın süredir müdahale ettiği yangın büyük ölçüde söndürüldü. İzmir Valisi Selim Köşger, bina sakinlerinin tümünün tahliye edildiğini söyledi ancak çevre sakinleri, yediden fazla kişinin binadan panikle atladığını belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yangından yedi kişinin etkilendiğini duyurdu. Koca, “6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur” ifadelerini kullandı.

Çevredeki binalarda oturanlar önlem amaçlı evlerini terk etti. Artı Gerçek’in ulaştığı çevre sakinleri, yangın söndürme helikopterlerinin iki saatin ardından gelmesine tepkili. Folkart sitesinde olası bir yangında her odanın tavanında yangın tesisatı olduğunu da çevredeki vatandaşların aktardığı bilgiler arasında.

Öte yandan yangın alarm sisteminin neden devreye girmediği de merak ediliyor.

‘SİTE YÖNETİCİSİ TÜM SAKİNLERİ TAHLİYE ETMİŞ’

Olay yerine gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yangının neden çıktığına dair netleşen bir bilgi olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladıktan sonra aşağı yukarı tüm sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var şu anda. Dolayısıyla herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımızı düşünüyoruz

Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tetkiklerle anlaşılacaktır. Ama bina çelik konstrüksiyon ve ahşap karma olduğu için çok seri şekilde yayılmış. Bir de sert bir rüzgar var, söndürmekte zorluk çekiliyor. İnşallah en kısa sürede söndürüp başka bir bloğa zarar vermeden sonlandırmaya çalışıyor arkadaşlar. Hastanelerde herhangi bir yaralı da yok şu an itibarıyla çok şükür can kaybı olmadan atlatacağız umarım.”

KASAPOĞLU: HENÜZ SÖNDÜRÜLEMEDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, olayla ilgili açıklamasında “Diğer bloklara sıçrama yok, can kaybı an itibarıyla yok. Yaklaşık 2 saati aşkındır söndürme çalışması var ama henüz tamamen söndürülmüş değil. Şu an için bir patlama söz konusu değil. Elektrik kontağından kaynaklı bir yangın söz konusu” ifadelerini kullandı.

Yangının 40 daireyi etkilediği söyleyen Kasapoğlu, yaralıların yangından değil panikten kaynaklandığını aktardı.

‘YANLIŞ MİMARİ TASARIM’

Yangından Korunma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Turanlı, ise katıldığı bir programda yangını değerlendirdi. Turalı, yangının bu kadar yayılmasını nedenini yanlış mimari tasarım, yanlış mühendislik ve müteahhit hatası olduğunu söyledi.

SOYER: BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şu bilgileri paylaştı:

“Narlıdere’de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor. Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması.

Ekiplerimizin müdahalesi sonucunda yangının diğer bloklara sıçraması önlendi. Söndürme çalışmaları devam ederken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı.”

‘YARALI VE CAN KAYBI BİLGİSİ YOK’

AFAD’dan yapılan açıklamada yangınla ilgili şu bilgiler yer aldı:

“İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü toma ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

Olay yerine gelen İzmir Valisi Selim Köşger, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Köşger, yangının başladığı sırada tüm binada oturanların tahliye edildiğini söyledi.

Bir televizyon kanalı yayınına bağlanarak yangınla ilgili son durumu aktaran Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise “Şu ana kadar yaralı ve can kaybı bilgisi yok” demişti.


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version