Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İZBB işçilerinden TİS eylemi


İZMİR – İZBB ile Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube arasında devam eden TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler, erken iş bırakma eylemi başlattı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir 1 Nolu Şube arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve gitti. Paydos saatinden 1 saat önce iş bırakan işçiler “Sadaka değil toplu sözleşme” sloganlarıyla belediye binasından çıkarak basın açıklaması yaptı. “Yoksulluğu reddediyoruz. İnsanca bir yaşam için toplu sözleşmemizin arkasındayız” pankartı açılan açıklamada sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

 

Burada konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Buse Engin, bugün yapılan görüşmelerde taleplerinin yarısının dahi karşılanmadığını söyledi. Ülke ekonomisinin kötüye gittiğini vurgulayan Engin, “O yüzden toplu sözleşme talebimizin arkasında olacağız ve mücadelemizi büyüteceğiz. Türkiye’de yoksulluk sınırının 31 bin lirayı bulduğu bir ortamda bizlerin aldığı maaş açlık sınırına çok yaklaşmış durumda.  Bugün İZELMAN ve İZENERJİ’de bizimle beraber omuz omuza çalışan belediye emekçilerinin de talepleri karşılanmadı. Bizler istiyoruz ki selde, depremde ve her türlü felakette kentin halkı için hizmet üreten kişiler olarak emeğimizin karşılığını verilsin” dedi.

 

EYLEMLER DEVAM EDECEK

 

İktidara talip olan bir partinin politikalarıyla da bunu ispatlaması gerektiğini vurgulayan Engin, “Bu ekonomik zorluklar karşısında idarelerin almış olduğu tavırlar 15 Mayıs sonrasında emekçilerin nasıl bir yaklaşımla karşılaşacağını gösterecek. Bizler bu pratiği görmek istiyoruz. Bunu alana kadar da iş bırakma ve başka eylemlerle mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

 

NE OLMUŞTU?

 

Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube tarafından hazırlanan toplu iş sözleşmesi taslağına göre hali hazırda 4 bin 560 TL olan Sosyal Denge Tazminatı’nın 8 bin 500 TL’ye çıkarılması, yılda 5 defa ödenen bin 500 TL’lik ikramiyenin sayısının 6’ya tutarının ise 3 bin TL’ye yükseltilmesi de talep ediliyor. Toplu iş sözleşmede ilk defa eğitim yardımı, Zabıta Haftası ve İtfaiye Haftası’nda bu birimlerde çalışanlara moral primi, vezne ve tahsilat işlerini yapanlara kasa tazminatı, koku primi, 14 Mart Tıp Haftası’nda Eşrefpaşa Hastanesi ve huzurevi gibi birimlerde çalışanlara prim ve makine atölyelerinde çalışanlarına prim yer alıyor.

 

Son olarak bugün yapılan görüşmelerde ise belediye yönetimi, görüşmede son verilen aylık 6 bin 400 liralık sosyal denge tazminatının 6 bin 500’e çıkarılması yılda 6 defa ödenecek olan ikramiyenin ise 2 bin 100 liradan 2 bin 200 liraya çıkarılmasını önerdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version