Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Partili Prof. Dr. Bilge Yılmaz, iktidarın ‘sinsi planını’ deşifre etti: Ülkenin geleceğini karartıyorlar

Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Bugünkü sorunların temeli kaynak eksikliği değil, hukuksuzluk


İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Merkez Bankası’nın deprem bölgesine yardım kisvesi altında Türkiye’nin geleceğini karartmaya hazırlandığını söyledi. Yılmaz, “Döviz rezervini tüketen Merkez Bankası, bankaları yurt dışından borçlanmaya teşvik edip buradan alacağı dövizleri seçime kadar doları tutabilmek için satmaya hazırlanıyor.” dedi.

Rejimin ekonomideki hiç bir öngörüsü tutmadı. Dolar sessiz sedasız 19 lira 25 kuruşa çıktı. Döviz ihtiyacı devam ediyor ve seçime kadar doların ve dolayısıyla enflasyonun yükselme ihtimali iktidarın en büyük korkusu. Seçimden kısa süre önce ekonomi yönetiminin doları düşürebilmek için eldeki tüm imkanları ve kaynakları kullanmayı planladığı yönünde söylentiler var.

İYİ Parti Ekonomi Politkaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz da bu konuyla ilgili bir payaşım yaptı. Yılmaz, şunları yazdı:

İktidar yine vatandaşlarımızın hassasiyetlerini kendine kalkan yaparak ülkemizin kaynaklarını çarçur etmeye hazırlanıyor. Bu sinsi planı sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlk olarak şunu belirtmeliyim ki, depremzedelere yardım yapılmasının en büyük savunucuyuz. İktidara geldiğimizde önceliğimiz bu olacak. Bunu bütçe kaynaklarından şeffaf, adil ve verimli bir şekilde yapacağız.

Peki iktidar ne yapıyor?

Merkez Bankası döviz karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası’nı kullanarak bankalara yüzde 8.5’dan bir yıllık finansman sağlama imkanı veriyor. Döviz rezervini tüketen Merkez Bankası, bankaları yurt dışından borçlanmaya teşvik edip buradan alacağı dövizleri seçime kadar doları tutabilmek için satmaya hazırlanıyor.

Söz konusu kaynağın amacına uygun ve ihtiyaç sahiplerine yönelik kullanılacağına dair çok büyük şüphelerimiz var. Koşullar net belirlenmediği için denetim de mümkün değil.

Kısacası Merkez Bankası deprem bölgesine yardım kisvesi altında Türkiye’nin geleceğini karartıyor. Ama kimsenin şüphesi olmasın, Merkez Bankası’nı kullanarak ülkemizin geleceğini karartmakta sorumluluğu olan herkesten hesap soracağız.

İktidar yine vatandaşlarımızın hassasiyetlerini kendine kalkan yaparak ülkemizin kaynaklarını çarçur etmeye hazırlanıyor.

Bu sinsi planı sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlk olarak şunu belirtmeliyim ki, depremzedelere yardım yapılmasının en büyük savunucuyuz. İktidara…

— Bilge Yılmaz (@ProfBilgeYilmaz) April 7, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version