Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsviçre’nin dört merkezinde seçim çalışması


İSVİÇRE – Yeşil Sol Parti aralıksız çalışmalarla seçmenlere ulaşmayı sürdürürken, halka 29 Nisan -7 Mayıs tarihleri arasında oy kullanmaları için çağrı yaptı. 

 

Avrupa’da oy kullanacak olan seçmenler sandık başına gitmeye hazırlanırken seçmenlere ulaşmayı sürdüren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) çalışmalarını sürdürüyor. 

 

İsviçre’de 29 Nisan’da başlayıp 7 Mayıs’ta tamamlanacak olan oy verme işlemlerine yönelik seçim çalışmaları kapsamında Yeşil Sol Parti Seçim Koordinasyonu tarafından  dört merkezde halk toplantıları düzenlendi.

 

CENEVRE

 

Cenevre kentinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)  eski Eşbaşkanı Mehmet Arslan, Sur eski Belediye Eşbaşkanı Fatma Şık ile seçim koordinasyonu adına Mehmet Sütçü’nün katılımıyla Mahatma Gandi konferans salonunda düzenlenen halk toplantısı yoğun ilgiyle karşılandı.

 

Toplantıda konuşan Mehmet Sütçü, seçim sürecine dair bilgilendirme yaptı. Seçimin önemine, Cenevre’nin seçmen kitlesine işaret eden Sütçü, yurtdışı oylarının ülkedeki seçime yansımasına işaret ederek, amaçlarının yurt dışından 40 bin oy almak olduğunu dile getirdi.  Toplantıda konuşan Fatma Şık ise Kürtlerin her yerde olduğu gibi Avrupa’da, mülteci konumundayken de mücadelesini sürdürdüğünü ve sürdürmek zorunda olduğunu vurguladı. İmralı tecridine de işaret eden Şık, direnmekten başka bir seçeneğin olmadığını aktardı.  Mehmet Arslan ise 2023 yılının Kürtler ve halklar açısından önemini yineledi. Tecride ve kimyasal silah kullanımını da hatırlatan Arslan, tüm bu nedenlerden dolayı AKP’nin 14 Mayıs’ta gönderilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin söz alarak birer konuşma yaptığı toplantı düzenlenen müzik etkinliğiyle sonlandırıldı. 

 

Yine seçim çalışmaları kapsamında bugün Bern ve Slothurn kentlerinde halk toplantıları düzenlendi. 

 

AARAU 

 

Aarau kentinde düzenlenen halk toplantısına Kürt siyasetçi Ali Şimşek ile Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Seda Can konuşmacı olarak katıldı. Can 24 Nisan 1915 Ermenilere yönelik soykırımda yaşamını yitirenleri andı.  Can ‘Bugün yüzlerce seçilmiş  ve parti çalışanları tutuklanmış binlercesi baskı ve gözaltılara maruz bırakılmıştır. Bu şartlar altında, yaşanan ağır bedellere rağmen faşizme karşı Yeşil Sol Parti adı altında 14 Mayıs’ta  yapılacak olan seçimlere gidilecek” diye konuştu. Can AKP/MHP iktidarının katliamcı politikalarına karşı herkesin  sandık başına giderek  Yeşil Sol Parti’ye mührü basmasını söyledi.

 

‘İNKAR SİYASETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

 

Bir 100 yıl daha Kürtün yok sayıldığı  inkar siyasetine izin vermeyeceklerini dile getirerek  yapılacak olan seçimin tarihi önemine vurgu yapan Ali Şimşek  şöyle konuştu: “Bu kirli politikaları alaşağı etmek artık bizim elimizdedir. Bir 100 yıl daha sürdürülmek istenen bu politikalar karşısında vereceğimiz cevap sandık başına giderek oy pusulasında mührü Yeşil Sol Partiye basmak olmalıdır.”

 

Birçok kente seçim çalışmalarını ev ev, kapı kapı dolarak bildiri dağıtan koordinasyon, oy verme işlemlerinin gerçekleşeceği 29 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında seçmenlerin sandık başına giderek Yeşil Sol Parti’ye oy vermeleri için çağrıda bulundu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version