Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘İmar affı’nın reklam yüzü yandaş oyuncu Hasan Kaçan ‘seccade’ paylaşımını sildi

‘İmar affı’nın reklam yüzü yandaş oyuncu Hasan Kaçan ‘seccade’ paylaşımını sildi


Farkında olmadan seccadeye ayakkabıyla basan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren oyuncu Hasan Kaçan, ‘imar affı’ reklamı hatırlatılınca Twitter paylaşımlarını silmek zorunda kaldı.

AKP hükümetin 2019 yılında gerçekleştirdiği imar affı reklamlarında oynayan ve resmi rakamlara göre 50 binden fazla insanın can verdiği depremlerden sonra hiç paylaşım yapmayan Hasan Kaçan, 5 Şubat’tan sonraki ilk tweet’ini ‘seccade’ üzerinden paylaşmıştı.

Hasan Kaçan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun halı üzerindeki seccadeye yanlışlıkla bastığı fotoğrafı tweetleyerek yorum yapması sosyal medyada tepkiye neden olmuştu.

Hasan Kaçan’ın imar affı reklamlarında oynadığını ve depremlerden sonra sosyal medya hesabından hiç paylaşım yapmadığını hatırlatan sosyal medya kullanıcıları yandaş oyuncuyu eleştiri yağmuruna tutmuştu.

Kaçan, sosyal medyadan gelen yoğun tepki üzerine paylaşımlarını silmek zorunda kaldı.

Kaçan paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ey Müslüman… O, üstüne pabuçlarla basılan seccade sensin… Senin kutsalın, bütün değerlerin… Anan, baban, deden, ninen, eşin, evlatların… Senin geçmişin ve geleceğindir çamurlu pabuçlarla hoyratça çiğnenen. Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez.

Velev ki ‘bilmeden’ basılmış olsun. Kendi milletinin kutsalını bilmemek daha da fenadır. Bilmek ve olağanüstü hassas olmak zorundasın. Başka inanç biçimlerine gösterdiğin hassasiyetin yüz katını göstermek zorundasın.

Bu fotoğraf yıllar ve yıllar boyu bu aziz millete zulmeden, camilerini ahır yapan, ezanını yasaklayan, kutsallarının üstünde tepinen, inancının düşmanı olan zihniyetin günümüzdeki tezahürüdür.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version