Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İHD Diyarbakır: Ekinci’nin ölümüyle ilgili beş şüpheli serbest

İHD Diyarbakır: Ekinci'nin ölümüyle ilgili beş şüpheli serbest


Artı Gerçek – İHD Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı Aynalı (Bistin) kırsal mahallesinin Gulabaxça mezrasında yaşayan Mikail Ekinci’nin jandarmanın dur ihtarına uymadığı iddiasıyla öldürülmesinin ardından, Ekinci’nin köyüne yaptıkları ziyaretle ilgili açıklama yayınladı.

Açıklamada, Ekinci’nin ölümüyle ilgili, “5 kolluk görevlisi hakkında “taksirle insan öldürme” suçundan soruşturma başlatılmış, ifadeleri alınan şüpheliler hakkında herhangi bir tedbir kararı alınmaksızın serbest bırakılmışlardır” denildi.

‘EKİNCİ, KEYFİ – ORANTISIZ GÜÇ SONUCU ÖLDÜ’

İHD Diyarbakır Şubesi, bölgede yaptıkları incelemeler sonucu, Ekinci’nin keyfi ve orantısız güç kullanımıyla yaşam hakkının ihlal edildiği, kolluk personeli tarafından aile fertlerine de işkence ve kötü muamelede bulunulduğunu doğruladı.

Açıklamada, ayrıca, “Mikail Ekinci’nin yaşam hakkının ihlal edilmesi ve Ekinci ailesi fertlerine yönelik işkence, kötü muamele iddialarına ilişkin tarafımızca hazırlanacak olan kapsamlı rapor en kısa sürede kamuoyuna sunulacaktır” ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’ne bağlı Adalar Köyü’nde hakkındaki yakalama kararı bulunan 28 yaşındaki Mikail Ekinci, 1 Naisan’da polis tarafından öldürüldü. Basına yansıyan haberlerde, üç çocuk babası Ekinci’nin eve baskın düzenleyen polisin ‘Dur’ ihtarına uymadığı gerekçesi ile öldürüldüğü iddia edildi. Ancak Ekinci’nin ailesi ve yaşananlara tanıklık eden köylüler, köye düzenlenen baskında başından itibaren şiddet uygulandığını belirtti ve öldürme amacı olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version