Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hulusi Akar, ‘sığınmacı akını’ iddialarını yalanladı: Yasadışı geçişe müsaade etmeyiz

Hulusi Akar, ‘sığınmacı akını’ iddialarını yalanladı: Yasadışı geçişe müsaade etmeyiz


Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, sosyal medyada hudut güvenliğinin ihlal edildiğine dair gerçeği yansıtmayan görüntü ve fotoğraflar paylaşıldığını savundu. Akar, “Başka ülkelerde ve değişik zamanlarda çekilen fotoğraf ve videoları kullanmak suretiyle bazı yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır. Bunlar kesinlikle yanlıştır, doğru değildir.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki çadır kentte iftar programına katıldı. İftarın ardından açıklamalarda bulunan Akar, tarihin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığını ve depremin hemen ardından devletin vatandaşların yanına koştuğunu ileri sürdü.

6 Şubat depremleri sonrasında Türkiye’ye yönelik sığınmacı akını olduğu iddiaları üzerine hemen sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunduğunu söyleyen Akar, “Mehmetçik ‘Hudut namustur’ anlayışı içinde cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleriyle hudutlarımızı koruyor. En ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla izin vermiyor. Başka ülkelerde ve değişik zamanlarda çekilen fotoğraf ve videoları kullanmak suretiyle bazı yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır. Bunlar kesinlikle yanlıştır, doğru değildir. Mehmetçik, herhangi bir şekilde hudutlarımızdan yasa dışı geçişe asla müsaade ve müsamaha etmemektedir. Türkiye’de bulunan ve depremde evlerini kaybeden Suriyelilerin bir kısmı deprem sonrası gönüllü ve güvenli olarak evlerine döndüç Bunun dışında hudutlarımızda herhangi bir geçiş olmamıştır. Hiçbir yasa dışı geçişe izin vermeyeceğimizi herkesin bilmesi lazım.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version