Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hükümet 700 bin kamu işçisi için zam teklifini açıkladı

Hükümet 700 bin kamu işçisi için zam teklifini açıkladı


Kamuda 700 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet zam teklifini açıkladı. İşçi kesimi adına toplu sözleşme görüşmelerini Hak-İş’le birlikte sürdüren Türk-İş’le, hükümetin masaya koyduğu rakamlar arasında büyük fark olduğu görüldü.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin ilk 6 ay için yüzde 30 zam teklif ettiğini, taban aylık teklifinin ise brüt 11 bin 500 lira olduğunu açıkladı.

SENDİKALARIN TALEPLERİ NELER?

Görüşmelerde, işçileri temsil eden Türk-İş ve Hak-İş’in belirlediği ortak taleplerde, aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, bunun yapılmasının ardından bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi yer alıyor.

Taban ücret artışı ve refah payının eklenmesinden sonra ise birinci altı ay için yüzde 45, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için yüzde 5’er zam ve enflasyon farkı isteniyor.

Bunlarla birlikte, belediye ve il özel idare şirketlerindekiler de dahil tüm kamu işçilerine ilave tediye talep ediliyor.

MEMUR VE EMEKLİLİLERİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Kamudaki toplu sözleşme, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranını da yakından ilgilendiriyor. Memurların toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos’ta başlayacak. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version