Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hindistan’da ayrılıkçı lider Amritpal Singh yakalandı: Milyonlarca kişinin interneti kesilmişti

Hindistan'da ayrılıkçı lider Amritpal Singh yakalandı: Milyonlarca kişinin interneti kesilmişti


– Hindistan’da mart ayının ortasından bu yana aranan ve kökü İngiliz sömürge dönemine dayanan ayrılıkçı Halistan hareketinin lideri Amritpal Singh bugün yapılan bir operasyonda yakalandı. Pencap eyalet polisi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Singh’in, eyaletteki Moga kentinde bulunan bir tapınaktan ayrıldıktan sonra yakalandığını açıkladı. Ayrılıkçı “Waris Punjab De”nin (Pencap’ın Mirasçıları) lideri olan Singh’i yakalamak için başkent Delhi dahil olmak üzere pek çok bölgede operasyonlar yürütülüyordu. Amritpal Singh, “kanunlara muhalefet”, “toplumda kargaşaya sebep olmak” ve “cinayete teşebbüs” ile suçlanıyor.

18 MART’TA KAÇAK İLAN EDİLMİŞTİ

Singh’in destekçilerinin gözaltındaki bir grup üyesinin serbest bırakılması talebiyle polis karakoluna baskın düzenlemesinin ardından polis,18 Mart’ta Singh’i ‘kaçak’ ilan ederek Pencap genelinde kontrol noktaları oluşturmuş ve eyaletin internetini kesmişti.

DAHA ÖNCE KAÇMAYI BAŞARMIŞTI

19 Mart’ta polise teslim olan Sih vaizin amcası Harjit Singh, Indian Express gazetesine verdiği demeçte, yeğeniyle birlikte Pencap’ın Moga şehrine giderken birlikte olduklarını ve ordunun bölgede yoğun şekilde konuşlandığı haberinin ulaşması üzerine rota değiştirdiklerini aktarmıştı. Üst düzey bir polis yetkilisi ise aynı gün güvenlik güçleriyle Singh’in konvoyu arasında yaklaşık 20-25 kilometre kovalamaca yaşandığını ancak Singh’in yakalanamadığını söylemişti.

Hindistan’da polisin yürüttüğü operasyonlar İngiltere’de de yankı bulmuş, ayrılıkçı Halistan hareketinin İngiltere’deki destekçileri protesto gösterileri düzenlemişti. Başkent Londra’da bulunan Hindistan Yüksek Komiserliği’nin önünde toplanan bir grup, düzenledikleri protestoda “Halistan” yazılı dövizler taşımış ve binanın camlarını kırarak Hindistan bayrağını indirmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version