Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasan Cemal’den Diyarbakır merkezli operasyona tepki: Yaşadıkları korkunun ve paniğin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor

Yeşil Sol Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Hasan Cemal, Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen aralarında gazeteci, siyasetçi, STK temsilcisi, hukukçuların olduğu 110 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Cemal, "Tarihsel yenilginin arifesinde olan Tayip Erdoğan ve etrafındaki oligarşik yapı yine en iyi bildikleri yöntemlerle seçim çalışması yürüttüklerini görüyoruz" dedi.


Yeşil Sol Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Hasan Cemal, Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen aralarında gazeteci, siyasetçi, STK temsilcisi, hukukçuların olduğu 110 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Cemal, “Tarihsel yenilginin arifesinde olan Tayip Erdoğan ve etrafındaki oligarşik yapı yine en iyi bildikleri yöntemlerle seçim çalışması yürüttüklerini görüyoruz” dedi.

Cemal, “Seçim güvenliğinde görev alacak avukatların, haber yapacak gazetecilerin seçim çalışmalarını yürütecek siyasetçilerin aynı torba içeresinde bir operasyon ile gözaltına alınması aslında yaşadıkları korkunun ve paniğin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. Zaten aydınlar ve gazeteciler için bir hapishaneye çevrilmiş bu ülkede halka karşı işledikleri suçlara her gün yeni suçlar ekliyorlar” ifadesini kullandı.

Cemal, şunları kaydetti:

“Ancak şunu açıkça söyleyebilirim ki bu yapılanların hiçbiri AKP/MHP iktidarının kaçınılmaz sonunu engelleyemeyecektir. Halkımızın bu yapılanları ceberrut yönetim anlayışının son çırpınışları olarak görmelerini istiyorum. Çünkü artık bu iktidar bu ülkeyi taşıyamıyor. Ekonomik krizi, savaş politikaları ile gözaltılarla görünmez kılacağını düşünüyorlar ama bunun böyle olmayacağını hep birlikte 15 Mayıs sabahında göreceğiz. Sandıklara sahip çıkacak alanda binlerce avukat bunların haberini yapacak yüzlerce gazeteci olduğu gibi Kürt siyasetini yürütecek binlerce insan olduğunu hatırlatmak isterim.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version