Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Halep’te Çarşema Sor kutlamaları


HABER MERKEZİ – Halep’te Çarşema Sor Bayramı’nı kutlayan Êzidîler, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadelenin büyütülmesi çağrısı yaptı. 

 

Êzidîler, Halep’te Çarşema Sor Bayramı’nı kutladı. Êzidî Evi Birliği’nin, “Êzidîlik; kimlik, kültür, tarih ve direniştir Çarşema Sor hepinize kutlu olsun” şiarıyla Haleb’in Şêxmeqsûd Mahallesi’nin kuzeyindeki Pino köyünde yaptığı kutlamaya mahalledeki meclis, parti ve sivil kurumlar katıldı.

 

Kutlamada konuşan Halep Êzidî Evi Birliği Eş Başkanı Henan Silêman, Çarşema Sor’un doğanın bayramı ve yaşamın yenilenmesi olduğunu söyledi. Ardından Êzidî Şeyhi Riyad Omer Şêx, Kulîlkên Pêşerojê Grubu ve Êzidî Gençleri dini ayinler seslendirdi.

 

MÜCADELE ÇAĞRISI 

 

Demokratik İslam Kongresi Üyesi Şêx Elîl El Hesen, Êzidî toplumunun Çarşema Sor bayramını kutlayarak, “Tüm bileşenlerin, Kıyam, Çarşema Sor ve Ramazan bayramını kutlaması birliğin düzeyini gösteriyor. Bileşenlerin bir olmak için birbirine karşı merhametini gösteriyor” ifadelerini kullandı. 

 

El Hesen, Efrîn’in işgalden kurtarılmasını ve gelecek yıl Êzidî Kürtlerin bayramlarını orada kutlamasını dilediğini belirtti.  El Hesen, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadelenin büyütülmesi çağrısında bulundu.

 

Konuşmalardan sonra Ahora Grubu ve Ciwanên Êzidî Grubu, eserlerini seslendirdi ve katılımcılarda halaylar çekti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version