Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hak savunucularından gözaltılara tepki: Amaç seçmeni korkutmak, ters tepecek

Hak savunucularından gözaltılara tepki: Amaç seçmeni korkutmak, ters tepecek


Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK – Diyarbakır merkezli 21 ilde gazeteci, avukat, insan hakları savunucusu ve siyasetçilere yapılan operasyonlara sivil toplum örgütleri ve hak savunucuları da tepki gösterdi. Artı Gerçek’e konuşan hak savunucuları operasyonu ‘siyasi’ olarak tanımlayarak, “Seçim öncesi gözdağı” dedi.

‘OPERASYON SİYASİ’

Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekili adayı ve eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, operasyonun seçim öncesi yapılmasına dikkat çekerek, “Bu durum siyasi saikle yapıldığını gösteriyor” dedi. Türkdoğan “İktidar seçimleri kaybedeceğini anladı ve Yeşil Sol Parti’yi özellikle bölgede kendisine rakip olarak görüyor. Seçmeni korkutmak amacıyla böyle bir operasyonun yapıldığını düşünüyorum ama unuttukları bir şey var; zaten iktidar son 8 yıldır aralıksız bir şekilde gözaltı ve tutuklama işlemleri yapıyor. Artık seçmenin bu tür operasyonlarla etkilenme şansı yok. Bunun ters tepeceğini düşünüyorum” dedi.

‘SANDIK GÜVENLİĞİ’ VURGUSU

Operasyonların ardından sandık güvenliğine vurgu yapan Türkdoğan, “Tam seçim öncesinde özelikle gazeteci ve hukukçulara yönelik böylesi bir operasyonun yapılması seçim günü olası ihlallerin daha fazla olacağını gösteriyor. Bu bakımdan uluslararası gözlemcilerin özellikle AGİT gözlemcilerinin Doğu ve Güneydoğu’da daha fazla bulunması gerektiğini, bunun yanı sıra ülkelerin parlamenter gruplarının seçimler için Türkiye’de olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yapılanlara verilecek tek yanıt sandıktır. Bu iktidarı göndereceğiz, bu parti uygulamalarına son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

EREN KESKİN: HUKUKİ DAYANAĞI YOK

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin de operasyonların hukuki dayanağı olmadığını söyleyerek, “Seçim öncesi her zaman olduğu gibi maalesef Kürdistan’da bu tür operasyonlar her zaman oluyor. Bu akıl dışı bir durum. Bir hukukçu olarak benim söyleyebileceğim bir durum yok. Hukuki dayanağı olmayan, tamamen keyfi, seçimlere yönelik bir korkutma operasyonudur. Ama bunları çok denediler, yine bir sonuç alamayacaklar” dedi.

ÇHD: KÜRT HALKI AVUKATSIZ KALMAYACAK

Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz da gözaltı furyasını “siyasi operasyon” olarak tanımladı. “Bu bir gözdağı operasyonudur” diyen Yılmaz, “Seçime doğru giderken Kürt halkının beyan ettiği iradesine karşı bir saldırıdır. Hiçbir zaman kurumlarımız, avukat arkadaşlarımız, siyasetçiler, sanatçılar, gazeteciler mücadelelerinden geri adım atmazlar. Mutlak suretle boşa çıkacaktır ve Kürt halkı avukatsız kalmayacaktır. Biz de ÇHD avukatları olarak avukat arkadaşlarımızın yanındayız, mücadelemiz devam edecek” dedi.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version