Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hablemitoğlu davasında kumpas deşifre oldu: Altaylı ve Özcan’ın adını dosyaya Zihni Çakır dahil ettirmiş!

Hablemitoğlu davasında kumpas deşifre oldu: Altaylı ve Özcan’ın adını dosyaya Zihni Çakır dahil ettirmiş!


İLKER DOĞAN | HABER İNCELEME 

Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesine ilişkin davanın Segbis tutanakları, Hizmet Hareketi’ne yönelik kumpası tamamen deşifre etti. Davanın en önemli ‘sanığı’ olan eski ÖKK çalışanı Nuri Gökhan Bozkır’ın ifadelerine göre Hablemitoğlu cinayeti, Enver Altaylı ve Mustafa Özcan ismi üzerinden Hizmet Hareketi’ne yıkılmaya çalışılıyor. Bozkır, ilk duruşmada verdiği ifadesinde, dilekçeleri gazeteci Zihni Çakır’ın telkinleriyle yazdığını, onun yönlendirmeleriyle ifade verdiğini anlatıyor. Bozkır’ın ifadesine göre Zihni Çakır kendisine şöyle telkinlerde bulunuyor: “Zihni Çakır, ‘Özel kuvvetler içerisinde bir grup, bir yapılanma. (Hablemitoğlu) bu yapılanma tarafından yapıldı (öldürüldü). Senin de bunu vücut buldurman lazım. Enver Altaylı ve Mustafa Özcan ilişkileri var. Dilekçene bunu da ekle’ diye tamamen telkinleriyle ben de o dilekçeyi yazdım.”

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hablemitoğlu’nun öldürülmesine ilişkin davanın Segbis çözüm tutanakları sisteme yüklendi. Kayıtlara göre Hablemitoğlu davası daha ilk duruşmada çökmüş. Kayıtlarda yer alan en önemli sanık Nuri Gökhan Bozkır’ın ifadeleri, ‘gazeteci’ Zihni Çakır’ın söz konusu soruşturmadaki rolüne de ışık tutuyor.

Buna göre Çakır, cinayeti Hizmet Hareketi’ne yıkmak için Bozkır’a sürekli telkinlerde bulunuyor. Yalan yanlış iddialar ortaya atıyor ve cinayete ilişkin ifadelerinde bunları söylemesini istiyor. Enver Altaylı ve Mustafa Özcan’ın adı da Zihni Çakır’ın telkinleriyle iddianameye giriyor. İddianamede Altaylı ve Özcan’a yöneltilen ‘azmettirici’ suçlamasıyla ilgili hiç bir somut delil bulunmaması da bunun en önemli delili… 

ENVER ALTAYLI: KİMİ, NEREDE, NASIL AZMETTİRMİŞİM?

14 Şubat 2023’te görülen duruşmada sanıklardan Enver Altaylı, iddianameyi defalarca okuduğunu ancak hakkındaki suçlamayı anlayamadığını söylüyor. Altaylı, “İddianameyi defalarca okudum fakat maalesef anlamadım suçlamayı ve suçlama ile ilgili bir çok hususu iddianameye bakınca anlayamıyorum. Avukatlarıma sordum, okuduklarını söylediler ancak onlar da bana anlatamadılar. Adil yargılanma hakkının en bilinen unsurlarından birisi de kişiye suçlamanın konusunun detaylı bir şekilde anlatılmasıdır. Bir, iddianamede suç konusu fiil açıkça yazılmalıdır. İki, suç konusu fiilin nerede, ne zaman yapıldığı belirtilmelidir. Ayrıca bu suçlamaya ilişkin somut deliller ortaya konmalıdır. Ben kimi nerede nasıl azmetmişim?” diyor.

AVUKAT BARINER: İDDİANAMEYİ ANLAMADIK!

Sanık Ali Serhat Ilıcak’ın avukatı Özlem Barıner de Enver Altaylı gibi iddianameyi anlamadıklarını, haklarındaki suçlamanın ne olduğunu bilmediklerini söylüyor ve Mahkeme Başkanı Mehmet Selim Karakuzu’dan iddianamedeki suçlamaları net olarak ortaya koymasını istiyor. Bunun üzerine Karakuzu, “Biz tarafsız davranan yargılama makamıyız. Biz iddianameyi mi ortaya koyuyoruz avukat hanım? Biz sadece iddianameyi açıklarız.” diyor.

Bu itirazlar önemli zira sanıkların itiraz ettikleri iddianamede kimin neyle suçlandığı belli değil. İddianame diye ortaya konulan metin çelişkilerle dolu.

ZİHNİ ÇAKIR, SORUŞTURMANIN TAM GÖBEĞİNDE!

Davanın en önemli sanığı Nuri Gökhan Bozkır ise ‘gazeteci’ Zihni Çakır’la ilgili önemli ifşaatlarda bulunuyor. Bozkır’ın anlattıklarına göre Hablemitoğlu cinayetini Hizmet Haraketi’nin üzerine yıkma senaryosunu bizzat Zihni Çakır kendisine telkin ediyor. Şunları söylüyor Gökhan Bozkır:

İKİ KONUDA SÜREKLİ TELKİNDE BULUNUYORDU; MİT TIRLARI, HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ

ENVER ALTAYLI’YI DA MUSTAFA ÖZCAN’IN DA TANIMAM, BİLMEM

İŞKENCE YAPTILAR: MİT’İ BU İŞE KARIŞTIRMA!

ZİHNİ ÇAKIR TELKİNLERDE BULUNUYORDU; ŞU FETÖCÜ, BU FETÖCÜ DİYE

Mahkeme Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, “Özel kuvvetlerin böyle bir operasyon yapma şüphesi sizde niye uyanıyor?” diye soruyor.

Hakimin, “Somut olarak konu hakkında ne biliyorsunuz? Madem önceki ifadeniz hep yalan, somut olarak bu maktül cinayeti ile ilgiline biliyorsunuz?” demesi üzerine şöyle konuşuyor: 

MAHKEME BAŞKANI SİNİRLENİYOR: BUNLARIN CİNAYETLE BAĞLANTILARI YOK MU?

Bu açıklamalar üzerine Mahkeme Başkanı sinirleniyor. “Tamam bak, bir örgütün belini kırmak istiyorsanız, bunlar doğru bilgiler ile olur. Yani tanıklığınız varsa bir bildiğiniz varsa doğru şekilde ifade etmekle, devlet birimlerine ifade etmekle. Yani yalan yanlış bilgiler ile olmaz bu. Şuan bize gelmişsiniz benim bütün beyanlarım yalandı diyorsunuz.” diyen Karakuzu, ardından da “Peki bireysel olarak soruyorum. Her bir sanık açısından teker teker ne biliyorsunuz, bu cinayet ile bağlantıları var mı yok mu ne biliyorsunuz?” sorusunu yöneltiyor.

Nuri Gökhan Bokır, şu cevabı veriyor:

ZİHNİ ÇAKIR ARADI, ‘SAVCI BEY DE YANIMDA; BAK’ DEDİ

Bozkır’ın avukatı, Ukrayna’dan mail ile gönderilen mektubun kim tarafından ve hangi adres verilerek gönderildiğini soruyor. Bozkır, “Zihni Çakır, bana zaferergun@adalet.gov.tr, zaferozkan@adalet.gov.tr diye mail adresi verdi. At buraya abi dedi. Komutan diye hitap eder. Attım maili. Sonra Zihni Çakır savcının eline geçmemiş diyor. ‘Ankara TEM EGM bağlantılı buraya gönder’ diyor. Zihni Çakır, ‘savcı bey de yanımda bak’ diyor. Sende diyor gizli tanık olacaksın diyor. At diyor bir de emniyete at diyor.” karşılığını veriyor.

Avukat Hacer Vural’ın “MİT’in TEM’e getirdiği zaman sana bir telkini oldu mu?” sorusuna ise “Arabadan inerken, ‘Kendine dikkat et. MİT hakkında, MİT’i bu işlere bulaştırma. Bu süreçte seni istediğin yerden alırız’ dediler.” cevabı veriyor.

Avukat Mehmet Şerif Felekolğu’nun, “Şöyle Zihni Çakır çok önemli bu davada. Tanıktır. O nedenle daha dinlenmeden önce müvekkilime bir soru soracağım. Bu senaryo hazırlanırken Zihni Çakır’ın katkısı olmuş mudur? Zihni Çakır’ın dışında başkasının da bu senaryoya katkısı olmuş mudur?” sorusu yöneltiyor.

ZİHNİ ÇAKIR: BEN GAZETECİYİM, ETKİLİ OLMAZ; SEN SÖYLE DEDİ

Nuri Gökhan Bozkır, şu cevabı veriyor: “Dilekçelerimde Zihni Çakır efendim. Tamamen şey (telkin) yapan. Zaten dedi ki, ‘Elimizde doneler var. Fikret Emek fetöcü. Tarkan (Mumcuoğlu) ile beraber hareket ediyorlar, doneler var. Ama ben gazeteciyim bunu vücut bulunduramam’ dedi. Hem fetöcülerin ipliği pazara çıkacaktı hem rahmetlinin olayı ortaya çıkacaktı. Bu amaçla ben süslendirdim efendim. Yani eğer bu insanlar fetöcüyse, şeyse iyice araştırılsın diye böyle anlattım.”

ENVER ALTAYLI VE MUSTAFA ÖZCAN İSMİNİ VERMEMİ ZİHNİ ÇAKIR İSTEDİ

Mahkeme Başkanı Selim Karakuzu’nun, “Ama şimdi ayrıntılı beyanlar var. Ayrıntı var aslında beyanlarda. Zihni Çakır size ayrıntı mı verdi?” sorusu üzerine Nuri Gökhan Bozkır, Mustafa Özcan ve Enver Altaylı üzerinden Hizmet Hareketine kurulan kumpası deşifre ediyor: “Zihni Çakır’ın şeyi Ukrayna’dan Türkiye’ye gönderdiğim dilekçede telkinleri. Olayla ilgili telkinleri. (…) Zihni Çakır’ın verdiği isimler, ‘bu kişiler fetöcü’ şeklinde. ‘Özel kuvvetler içerisinde bir grup, bir yapılanma. (Hablemitoğlu) bu yapılanma tarafından yapıldı (öldürüldü). Senin de bunu vücut buldurman lazım. Enver Altaylı ve Mustafa Özcan ilişkileri var. Dilekçene bunu da ekle’ diye tamamen telkinleriyle ben de o dilekçeyi yazdım.”

İDDİANAMEDE NURİ GÖKHAN BOZKIR NEYLE SUÇLANIYOR?

Savcı davaya konu suikast eyleminin 4 sanık tarafından gerçekleştirildiğine inanıyor. Savcıya göre, suç örgütü lideri Levent Göktaş olayı planlamış, Nuri Gökhan Bozkır’a Necip Hablemitoğlu’nu takip ettirmiş ve cinayet öncesinde olay yerine ilişkin keşif yaptırmış, Fikret Emek ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu’na maktul Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesi talimatını vermiş ve öldürtmüş.

İddianamede Levent Göktaş, Fikret Emek ve Tarkan Mumcuoğlu’nun asli fail olarak, Nuri Gökhan Bozkır’ın cinayeti kolaylaştırmak suretiyle yardımcı olduğu iddia edilerek fer’i fail olarak cezalandırılması isteniyor. Levent Göktaş’ın bu eylemi Fethullah Gülen, Mustafa Özcan, Enver Altaylı ve Aydın Köstem’in azmettirmesi sonucunda gerçekleştirdiği savunuluyor. Savcıya göre bir suç örgütü başka bir suç örgütünü azmettirerek bu cinayeti işletmiş! Cinayetin parasını da aracı olan Enver Altaylı cebinden ödemiş!

Sözde iddianameyi Zihni Çakır’la birlikte hazırladığı anlaşılan Savcı Zafer Ergün öyle diyor…

HABLEMİTOĞLU DAVASI | Senaryo 8. duruşmada çöktü; savcı yeni kumpas peşinde!

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version