Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Güneşin altında yüz binlerin katıldığı ödül töreni: Ölüler var

Güneşin altında yüz binlerin katıldığı ödül töreni: Ölüler var


Hindistan’da rekor sıcaklığa rağmen yüz binlerce kişinin bir stadyumda bir ödül töreninde güneşin altında saatlerce oturması sonrasında 12 kişi sıcak çarpmasından öldü. Yaklaşık 25 kişi de hastaneye kaldırıldı.

ÜÇ SAATTEN UZUN SÜRE BEKLEDİLER

Maharaştra eyaletinde meydana gelen olayda, Appasaheb Dharmadhikari isimli sosyal hizmet uzmanına toplumsal yardımlarından dolayı verilecek ödül için yüz binlerce kişi Navi Mumbai kentindeki stadyumda buluştu. Ancak nisan ayının Hindistan’da en sıcak dönemlerden biri olmasına ve etkinlik sırasında hava sıcaklığının 38 dereceye kadar yükselmesine rağmen, katılımcılar herhangi bir güneşlik bulunmayan stadyumda üç saatten uzun süre kaldı.

SUSUZLUK, BAŞ DÖNMESİ, TANSİYON YÜKSELMESİ…

Yerel basında yer alan haberlerde sağlık uzmanlarının aynı saatlerde kentte yaşayanlara dışarı çıkmama uyarısı yaptığı belirtildi. Ancak ödül törenine, aralarında İçişleri Bakanı Amit Shah ve iktidar partisi BJP’den yerel isimlerin de bulunduğu birçok üst düzey siyasetçi de katıldı. Etkinlik sonrası 12 kişi güneş çarpmasından ölürken, birçok kişi de susuzluk, baş dönmesi ve tansiyon yükselmesi başta olmak üzere sıcakla bağlantılı şikayetlerle hastaneye kaldırıldı.

MUHALEFET SORUŞTURMA İSTİYOR

Muhalefet partileri etkinliğin bu mevsimde düzenlenmemiş olması gerektiği eleştirisi getirip, iktidarı insanların hayatlarını tehlikeye atmakla suçladı. Muhalefetten soruşturma çağrıları da yükseldi.

6 BİN 100 DOLAR TAZMİNAT VERİLECEK

Yetkililer ise stadyumda gün boyunca soğuk içecek dağıtıldığını ve insanlara tıbbi yardım yapıldığını söyleyerek kendilerini savunmaya çalıştı. Eyalet Başbakanı Eknath Shinde ise olayın “beklenmedik ve acı verici” şekilde geliştiği yorumu yapıp, ölenlerin ailelerine 500 bin rupi (6 bin 100 dolar) tazminat verileceğini açıkladı. Hastalananların tedavilerinin de karşılanacağı belirtildi.

SICAK HAVA DALGASI UYARISI VARDI

Hindistan bu sene 1901’den bu yana kayırlara geçen en sıcak şubat ayını yaşamıştı. Meteorolojiden yapılan uyarıda da, mart-mayıs ayları arasında sıcak hava dalgaları yaşanması ihtimalinin yüksek olduğu belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version