Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı: ‘Güvenlik güçleri suç işledi’

Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı: 'Güvenlik güçleri suç işledi'


Artı Gerçek – Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak isterken Cumartesi Anneleri/İnsanları’na polis müdahalesi sonucu gözaltına alınan 17 kişi serbest bırakıldı.

Cumartesi Anneleri/İnsanları, serbest bırakılmalarının ardından gözaltına alınırken maruz kaldıkları polis şiddetine ilişkin İHD İstanbul Şubesi’nde açıklama yaptı. Gözaltında Kayıplar Komisyonu üyesi Sebla Arcan yaptığı açıklamada, “Hastanede yanımızda polislerle adeta suçluymuş gibi teşhir edildik. Suça maruz kaldık, güvenlik güçleri suç işledi. Anayasal hakkımızı kullanıyoruz, vatandaşlık hakkımızı kullanıyoruz, vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘BURASI BİR POLİS DEVLETİ’

İHD İstanbul Şubesi Eş Genel Başkanı Eren Keskin, “Büyük bir hukuksuzlukla karşı karşıya kaldık. En doğal hakkımızı kullanmamıza bir kez daha izin verilmedi çünkü burası bir polis devleti. En yüksek yargı organının verdiği kararın bir polisin gözünde hiçbir kıymeti yok. Saatlerce keyfi olarak hiçbir ihtiyacımız karşılanmadan şiddet gören arkadaşlarımız oldu biz mücadelemize devam edeceğiz. Uluslararası sözleşmeler bizim bu hakkımızı garanti altına almışken biz bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

‘SUÇA MARUZ KALDIK, GÜVENLİK GÜÇLERİ SUÇ İŞLEDİ’

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplar Komisyonu üyesi Sebla Arcan konuşmasında, “Bu hafta da neden gözaltına alındığımızı bilmeden gözaltına alındık çünkü bize gösterilen bir karar yok. Ayrıca bu hafta polis aracı içinde arkadaşlarımız şiddet gördüler ters kelepçelendiler üstelik ortada bir suç yokken bir yasak yokken adeta bir suçüstü yapıldı. Hastanede yanımızda polislerle adeta suçluymuş gibi teşhir edildik. Suça maruz kaldık, güvenlik güçleri suç işledi. Anayasal hakkımızı kullanıyoruz, vatandaşlık hakkımızı kullanıyoruz, vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘POLİSLERDEN BİRİ SAĞ KOLUMU DİĞERİ DE SOL KOLUMU KIRMAYA ÇALIŞTI’

Gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun ise, “Polis bizim tavrımızı çok iyi bilir, aramızdaki insanların yaş ortalaması çok yüksek, kronik rahatsızlıkları var. Bunu polise anlatıp ‘eğer gözaltına alacaksanız da zorluk çıkarmadan biz araca bineriz’ dedik. Geçtiğimiz haftalarda bize onlar da bize dokunmamışlardı ve biz kendimiz araçlara binmiştik. Bu hafta çok farklı bir muamele gördük. Hiçbir uyarıda bulunmadan anons dahi yapılmadan gözaltına aldılar. Darp edilmeye dışarıda başladılar ama açıktan şiddet polis aracının içinde kamera olmadığı için ve buna güvenerek sürdü. Aracın içinde iki kadın polis beni aldı ve biri sağ kolumu diğeri de sol kolumu kırmaya çalıştı. Buna itiraz ederken de zorluk çıkarmadığımı direnmediğimi bunu yapmamaları gerektiğini onlara söyledim. Keyfi olarak bize şiddet uygulayıp bağırıp hakaret ettiler” diye konuştu.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version