Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Genç İmam Hatipliler Derneği’nden ‘seccade’ açıklaması

Genç İmam Hatipliler Derneği'nden 'seccade' açıklaması


Artı Gerçek – Genç İmam Hatipliler Derneği iktidarın Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu seccade tartışması üzerinden hedef göstermeye çalışmasına tepki gösterdi. Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammet Samet Akkaya, “Kusurları hoş görmeyi emreden dinimiz, bilinmeden yapılan hata ve yanlışlara ise bir bedel yüklemez” dedi.

Akkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Seccadeler, dinimizin bir emri olan namaz ile bizleri Allah’a kavuşturan, manevi bir değeri bulunan, önemli hassasiyetlerimizdendir. Dinimiz İslam, hoşgörüyle birlikte kolaylaştırmayı, sevdirmeyi ve nefret ettirmemeyi emreder. Kusurları hoş görmeyi emreden dinimiz, bilinmeden yapılan hata ve yanlışlara ise bir bedel yüklemez. Hoşgörü ayı olan Ramazan ayımızda bu tür bilinmeden yapılan hata ve yanlışlar hoş görülmeli. Bizim mücadelemiz bilerek yapılan hata ve yanlışlarla olmalı.”

NE OLMUŞTU?

Seccade tartışması, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Platformu’nun geleneksel iftar programının ardından çektirdiği fotoğrafla patlak verdi. Seccade üzerine ayakkabıyla bastığı görülen Kılıçdaroğlu, iktidara yakın medya tarafından hedef gösterilmesinin ardından paylaştığı mesajda “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum” dedi.

Ancak tartışma Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına rağmen devam ettirilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün Bağcılar’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada “Fazla kalmadı 40 gün. Bu 40 gün içerisinde birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarla basabilir” demişti. Kendisine seccade hediye edilen Erdoğan, “Bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı. Onlara göre meşrudur, yapabilirler” iddiasında bulunmuştu.

İftara katılan CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı ve Gergerliler Federasyonu Başkanı Ali Acar da Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek’le söyleşisinde, fotoğrafın çekildiği alanla ilgili “Otantik bir görünüm vardı ve bende namaz kılınan yere ayakkabı ile girilmeyeceğini bildiğimden dolayı o anlamda dikkat etmedim. Seccade değil de, antika kilim gibi düşündüm, bu nedenle paylaştım. Bize yapılan haksızlıktır. Doğru bulmuyoruz” demişti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version