Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gelinen nokta; Merkez Bankası Kapalı Çarşı’dan dolar topluyor

Gelinen nokta; Merkez Bankası Kapalı Çarşı’dan dolar topluyor


AKP rejiminin ‘yeni ekonomi modeli’ Türkiye’yi 1 dolara muhtaç hale getirdi. Merkez Bankası’nın döviz ihtiyacını Kapalı Çarşı’dan karşılamaya başladığı ortaya çıktı. Banka ‘tekerlekli demir sandıklarla’ her gün Kapalı Çarşı’dan dolar topluyor.

İddiaya göre MB, her gün 5 milyar TL karşılığında dolar alıyor. İçişleri Bakanlığı’na ait olduğu belirtilen kamu hizmet araçları ile taşınıyor. Akşamüzeri ise bürolara döviz satanlar paralarını almak için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Merkez Bankası eski başkanlarından Durmuş Yılmaz, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gelinen noktaya bakar mısınız? Bunlar MB’nın Kapalı Çarşıda satın aldığı fiziki dövizlerin taşındığı mobil kasalarmış. Kötü yönetim böyle bir şey işte. Piyasa düzenleyicisi olan para otoritesi sıradan bir piyasa oyuncusuna dönüşmüş.” ifadelerini kullandı.

Gelinen noktaya bakar mısınız? Bunlar MB’nın Kapalı Çarşıda satın aldığı fiziki dövizlerin taşındığı mobil kasalarmış.

Kötü yönetim böyle bir şey işte. Piyasa düzenleyicisi olan para otoritesi sıradan bir piyasa oyuncusuna dönüşmüş. pic.twitter.com/W0vKA0lGRV

— Durmuş Yılmaz (@DurmusYillmaz) April 10, 2023

Kapalı Çarşı’dan döviz ihtiyacını gideren sadece MB değil. Benzer şekilde bankalar ve döviz bürolarının uyguladığı sıkı kurallardan kaçan şirketlerin de Kapalıçarşı’ya yöneldiği belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre MB’nın da çarşıya yönelmesi ilk kez döviz fiyatının piyasanın üstüne çıkmasına neden olmuş.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version