Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Candemir’e kayyım soruşturması


 

VAN –  İpekyolu Belediyesi kayyımının maaşını yazan gazeteci Oktay Candemir hakkında soruşturma başlatıldı. 

 

İpekyolu Belediyesi kayyımı İhsan Emre Aydın’ın toplam maaşının 150 bin TL olduğunu haberleştiren gazeteci Oktay Candemir hakkında, “ Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yaymak” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

 

HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ

 

Candemir, soruşturma kapsamında avukatı ile birlikte 2 Nisan Polis Karakolu’na giderek ifade verdi. Candemir, ifadesinde tüm suçlamaları reddederek, haberinin haber alma özgürlüğü kapsamında olduğunu ve kamu görevlilerinin ne kadar maaş aldıklarının kamuyu yakından ilgilendiren bir durum olduğunu söyledi. 

 

KAYYIM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU 

 

Candemir’in avukatı Fırat Yakan ise, iddia edilen suçlamanın söz konusu haberle bir ilgisi olmadığını söyledi. Kayyımın tekzip yayınlanıp haberi yalanlanmadığını belirten Yakan, dolayısıyla amacın gazetecileri baskı altına almak ve gerçeklerinin yazılmasının önüne geçmek olduğunu ifade etti. Yakan ayrıca, kayyımın haberi yalanlamak yerine Twitter hesabından Candemir’i hedef gösterdiğine dikkat çekti. Yakan, söz konusu tweet nedeniyle kayyım İhsan Emre Aydın hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version