Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransız bakanın Playboy’a verdiği ‘49.3’ pozu hükümeti karıştırdı

Fransız bakanın Playboy'a verdiği '49.3' pozu hükümeti karıştırdı


– Fransa’da bir dönem Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı da yapan Fransa Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi ve Vakıf Hayatından Sorumlu Devlet Bakanı Marlène Schiappa, Playboy dergisine verdiği pozlarla gündem oldu. Başbakan Elisabeth Borne, kapak fotoğrafında memesinin üzerindeki ‘49.3’ dövmesiyle verdiği pozla dikkat çeken Schiappa’yı arayarak pozlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Schiappa ise, emeklilik yaşının yükseltilmesine karşı eylemler nedeniyle zor günler geçiren Borne’a verdiği cevapta, emeklilik düzenlemesinin anayasanın 49’uncu maddesinin 3’üncü bendine dayanarak Ulusal Meclis’te oylama yapılmadan geçirilmesine tepki gösterdi. Schiappa daha sonra Twitter hesabından paylaştığı mesajla da tepkisini sürdürdü.

‘İKİ YÜZLÜLERİN HOŞUNA GİTMESE DE FRANSA’DA KADINLAR ÖZGÜRDÜR’

“Kadınların kendi bedenleri üzerindeki istediklerini yapma hakkı her zaman ve her yerde savunulur” diyen Schiappa, paylaşımında ”Gericiler ve ikiyüzlülerin hoşuna gitse de gitmese de Fransa’da kadınlar özgürdür” ifadelerini kullandı.

KADIN VE LGBTİ+ HAKLARIYLA İLGİLİ RÖPORTAJ VERDİ

Derginin kapağında beyaz bir elbiseyle poz veren Fransız Bakan, Playboy’a kadın ve LGBTİ+ haklarına ilişkin 12 sayfalık bir röportaj da verdi. Başbakana yakın bir kaynağın “Özellikle bu dönemde uygun değil” diyerek Schiappa’nın pozlarından duyulan rahatsızlığı dile getirdiği iddia edildi.

İÇİŞLERİ BAKANI GERMANIN’DEN DESTEK: CESUR BİR KADIN

2017’de Fransa’nın ilk Cinsiyet Eşitliği Bakanı olarak atanan 40 yaşındaki siyasetçi kabine içinden destek de gördü. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin başta olmak üzere pek çok isim Schiappa’ya destek çıktı. Darmanin, CNews’a verdiği demeçte, “Marlène Schiappa’nın davranışı benim tarzım değil ancak kendisine saygı duyduğumu söylemek istiyorum” dedi. Darmanin Schiappa’yı “cesur bir kadın” diye niteledi.

TACİZ KARŞITI YASA ÇIKARILMASINI SAĞLAMIŞTI

Schiappa Cinsiyet Eşitliği Bakanı olarak görev yaptığı dönemde sokakta kadınları azarlayan, taciz eden ya da takip eden erkeklere ceza öngören bir cinsel taciz düzenlemesinin yasalaşmasına öncülük etmişti. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version