Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransız Alpleri’nde çığ düştü: Beş ölü, bir kayıp

Fransız Alpleri'nde çığ düştü: Beş ölü, bir kayıp


– Fransa-İtalya sınırında bulunan Mont Blanc’da çığ düşmesi sonucu beş kişi öldü, kayıp bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarına katılmak için olay yerine bir helikopter ve arama kurtarma köpekleri konuşlandırıldı. Fransız Alpleri’ndeki olayla ilgili açıklama yapan Haute-Savoie Valiliği ölenler arasında Armancette buzulundan kopan kar kütlesinin altında kalan iki rehberin de bulunduğunu açıkladı.

Valilik, bin metreye 500 metrelik bir alanda etkili olan çığ sebebiyle bir kişinin hafif yaralandığını sekiz kişinin de kopan kar kütleleri tarafından sürüklenmelerine rağmen olaydan yara almadan kurtulduklarını açıkladı. Ülkedeki meteoroloji otoritesi Météo France tarafından bölge için herhangi bir çığ uyarısı yapılmadığına dikkat çeken valilik, sıcaklık ve rüzgar sebebiyle kar kütlelerinin yumuşamış olabileceğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Twitter’dan yaptığı açıklamada olayda ölenlerin ailelerine taziyelerini iletirken, “çığ altında kalanları bulmak için arama kurtarma ekiplerinin seferber olduğunu” belirtti.

Tekrar çığ düşmesi ihtimaline karşı bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, gece saatlerinde arama kurtarma çalışmalarına ara verildi. Contamines-Montjoie belediye başkanı François Barbier, AFP’ye verdiği demeçte, olayı “bu sezonun en ölümcül çığı” diye niteledi. Aynı bölgede 2014’te de çığ düşmesi sonucu her ikisi de profesyonel dağcı olan 20’li yaşlardaki iki erkek kardeş ölmüştü. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version