Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa’da futbol camiası karıştı: PSG teknik direktörüne ırkçı açıklamaları nedeniyle soruşturma

Fransa'da futbol camiası karıştı: PSG teknik direktörüne ırkçı açıklamaları nedeniyle soruşturma


– Fransa, Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain’in (PSG) Teknik Direktörü Cristophe Galtier’nin, 2021’de yaptığı iddia edilen ırkçı ve İslamofobik yorumlarla çalkalanıyor. Siyah ve Müslüman oyunculara karşı ırkçı yorumları nedeniyle ünlü teknik direktörün görevden alınması gündemde.

‘YARISI SİYAH, YARISI MÜSLÜMAN…’

Galtier’nin, Nice futbol takımını çalıştırdığı dönemde ‘takımda çok fazla siyah ve Müslüman oyuncu olmasıyla’ ilgili e-posta üzerinden sürekli şikayet ettiği ileri sürüyor. İddiaya göre, geçen sezon Nice’in genel müdürü Dave Brailsford’a gönderdiği e-postada “Takımdaki oyuncuların hepsi siyah. Takımın yarısı da Müslüman. Sadece siyahların olduğu ve takımın yarısının cuma günleri camiye giden pisliklerden oluşan bir takım. Bu kadar siyah ve Müslüman aynı takımda olmaz. Bu takım bana göre değil” dedi.

TAKIM YÖNETİMİ VE TARAFTARLARDAN TEPKİ

Galtier iddiaları yalanlasa da, futbol camiasından tepkiler sürmesi üzerine PSG’den de açıklama geldi. Kulüp yönetimi Fransız teknik adam hakkında soruşturma başlattıklarını duyurdu. PSG’nin Katarlı Başkanı Nasser Al-Khelaifi, iddiaların ispatlanması hâlinde Galtier’nin görevine son verileceğini söyledi.

PSG taraftar grubu Ultras Paris ise iddialar üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Galtier’e sert tepki gösterdi.

Taraftar grubunun paylaşımında, “Galtier’nin suçlandığı konular eğer kanıtlanırsa bu kişinin kulüpte kalması asla kabul edilemez. Kendimizi her zaman her türlü ayrımcılığın karşısında konumlandırdığımızı ve bu mücadelenin şehrimizin tarihi davası olduğunu hatırlatırız” dendi.

5 BİNDEN FAZLA TEHDİT MESAJI ALAN GALTIER VE AİLESİ KORUMAYA ALINDI

İddiaların ortaya atılmasından sonra 5 binden fazla tehdit mesajı alan 56 yaşındaki teknik adamın kendisi ve ailesi korumaya alındı.

‘AÇIKLARSAM HİÇBİR SOYUNMA ODASINA GİREMEZ’

Nice Kulübü’nün eski başkanı Julien Fournier ise Galtier ile yollarını geçen sene niçin ayırdıklarına dair ayrıntılı açıklama yapmayacağını söyledi. Fournier’nin “Neden ayrıldığımıza dair gerçek sebepleri açıklarsam Galtier’nin ne Fransa’da ne de Avrupa’da herhangi bir soyunma odasına girme ihtimali bulunuyor” demesi dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version