Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Et ve Süt Kurumu’nu taklit eden firmalara para cezası

Et ve Süt Kurumu'nu taklit eden firmalara para cezası


Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) unvanını ve logosunu taklit eder nitelikte isim ve tanıtım görselleriyle faaliyet gösteren kasap işletmelerine 1,1 milyon lira idari para cezası verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Reklam Kurulu’nun 11 Nisan’da gerçekleştirilen son toplantısında gündeme alınan 206 dosya karara bağlandı. Kurul tarafından yapılan görüş ve değerlendirmeler neticesinde 190 dosyanın mevzuata aykırı olduğuna karar verildi.

Kurulun bu ayki toplantısının ana gündem başlıklarından birisi de son dönemde basına yansıyan haberlerde dikkati çeken, bazı kasap işletmelerinin ‘Et Balık Kasabı’, ‘Et Balık K’, ‘Et Balık il-ilçe adı’, ‘Et Balık Tanzim’ gibi isimlerle Et ve Süt Kurumu, toplum nezdinde bilinen eski adıyla Et ve Balık Kurumunun unvanını ve logosunu taklit eder nitelikte isim ve tanıtım görselleriyle faaliyet gösteren işletmelerin tanıtımları oldu.

TOPLAMDA 7 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ

Bakanlıkça konuya ilişkin yapılan ön inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, söz konusu işletmelere idari yaptırımlar uygulanmasına karar verildi. Tüketici güveninin kötüye kullanıldığını belirten Kurul, söz konusu işletmelere 1 milyon 110 bin 432 lira idari parası uygulanmasına ve anılan tanıtımların durdurulmasına karar verildi.

Kurul, ESK dışındaki dosyaları da karara bağladı. Kurul, ESK’yi taklit edenler dahil mevzuata aykırı dosyalar nedeniyle toplamda 7 milyon 140 bin 604 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version