Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı: 2017’de Saray’daki adli yıl açılışına yargı mensupları talimatla çağırıldı

Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı: 2017’de Saray’daki adli yıl açılışına yargı mensupları talimatla çağırıldı


Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Fatih Tok’tan tarihi nitelikte itiraflar geldi. Fatih Tok’un açıklamasına göre 2017 yılında Saray’da düzenlenen adli yıl açılış toplantısına Yargıtay ve Danıştay Üyeleri, Yargıtay Savcıları, Ankara’daki tüm hakim ve savcılar talimatla çağırıldılar.

Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Fatih Tok, CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

Kanal 362 YouTube kanalında konuşan Fatih Tok’un açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

2016’daki o malum girişimden sonra yargıda değişik yapılanmalar oldu. Türkiye’de ilk defa adli yılın açılışı Saray’da yapıldı. Bu kabul edilebilir bir şey değildi. Ben gitmedim. O çok fark edilmedi o zaman.

2017 yılında ben o zaman Yargıtay Cumhuriyet Savcısıydım. Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarımın hepsinin telefonlarına mesaj geldi; ‘makamın talimatıdır’ diye… Ankara’da görev yapan hakim savcılara, Yargıtay üyelerine, Yargıtay tetkik hakimlerine… Bunların hepsi adli yıl açılışı için Saray’a davet edildiler.

Yargı adına kabul edilebilir birşey değildi bu. Ben gitmedim. Hatta arkadaşlar bana ‘rapor alın da kendinizi zora sokmayın’ dediler ama almadım. Baskılar artmaya başladı. Bunun üzerine 2018de yaş haddimi doldurunca istifa ettim.

Ortalık karışınca Yargıda Birlik Platformu oluşturuldu. Sağcısı, solcusu vs. birleşerek o malum yapı yargıdan uzaklaştırıldı. Ben o zaman YBP aktif olarak görev aldım ama sıfatlı hiç bir zaman görev almadım.

Neden sıfatlı görev almadım? Devletin yanında olmakla, hükümetin yanında olmak maalesef son yıllarda içiçe girdi. Siz devletin yanında olduğunuz zaman hükümetin yanında olmuş da oluyorsunuz.

(E) YARGITAY CUMHURİYET SAVCISI FATİH TOK’TAN TARİHİ İTİRAF:

2017 yılında Saray’da düzenlenen adli yıl açılış toplantısına Yargıtay ve Danıştay Üyeleri, Yargıtay Savcıları, Ankara’daki tüm hakim ve savcılar TALİMATLA (EMİRLE) çağrıldılar. pic.twitter.com/ybU36ziR6h

— Hasan DURSUN (@HasanDursun60) April 2, 2023

FATİH TOK KİMDİR?

KHK’lı Cumhuriyet savcısı Dr. Hasan Dursun, Fatih Tok’la ilgili önemli paylaşımlarda bulundu. Dursun’un aktardığına göre Tok, Yargıda Birlik Platformu’nun ‘milliyetçi’ kanadında yer aldı ve fişleme çalışmalarında aktif rol oynadı. Dursun, “Yakın çevresi Tok’un sürekli olarak MHP’li siyasetçilerle yakın ilişkide olduğunu, oradan gelen talimat ve telkinlerle hareket ettiğini ve bunu kendisinin de gizlemediğini belirtiyor. İpler Yargıtay üyesi olma sözü verilen ve bunu bekleyen Tok’un, seçilmemesi ile kopuyor. MHP kontenjanından HSK’ya seçilen, sonra Bahçeli’nin talimatı ile 2021 yılında “onurlu” istifaya zorlanan Hamit Kocabey, Tok’u 2018 yılında yargıtay üye listesine almıyor. Bunu gruruna! yediremeyen ve üyelik yolunun kapalı olduğunu sezen Tok, 2018 yılında emekli oluyor.” diyor.

2⃣ Yargıda Birlik örgütü (@yargidabirlik) tüm yargı mensuplarının maskelerini düşüren bir turnusol kağıdı oldu. Kimin Anayasaya, kimlerin ise farklı grup ve ideolojilere sadık olduğunu dikkatli gözlere gösterdi.

Tok, @yargidabirlik örgütünün “milliyetçi” kanadında yer aldı.

— Hasan DURSUN (@HasanDursun60) April 2, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version