Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski Hazine Bakanı Summers: Resesyon ihtimali artıyor

ABD'de dış ticaret açığı şubatta arttı


ABD’de ekonomik verilerin ardından, resesyon (reel gayri safi yurt içi hasılanın iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi durumu) tartışmaları yeniden gündeme geldi. Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, ABD Merkez Bankası’nın önünde önümüzdeki günlerde çok zor kararlar olacağını söyledi.

Summers, bir dizi zayıf ekonomik göstergenin ardından ABD’de resesyon olasılığının arttığını ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırım serisinin sonuna yaklaştığını söyledi. Summers, Bloomberg Television’daki programda “Mevcut sıkılaştırma döngüsünün çok geç devrelerinde olduğumuz oldukça açık” dedi.

Harvard Üniversitesi profesörü Summers, “Kredilerde önemli miktarda daralma olduğu hissine kapılıyoruz. Bu noktada durgunluk olasılıkları artıyor ve bence Fed’in önünde çok, çok zor kararlar var – çok fazla iki taraflı risk var” değerlendirmesinde bulundu. Bloomberght’nin aktardığına göre Summers, bu iki taraflı risklerin ekonominin aşırı ısınmasının sonuçlarını yansıttığını söyledi. Summers ayrıca, Fed’i, 2021’de başlayan enflasyon artışını tahmin edemeyen ve Silicon Valley Bank’ın son çöküşüyle gündeme gelen bankacılık sisteminde ortaya çıkan riskleri yakalayamayan içsel modellerini kapsamlı bir şekilde gözden geçirmeye çağırdı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version