Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski DSP’li 74 bakan ve milletvekilinden Kılıçdaroğlu’na destek

Eski DSP’li 74 bakan ve milletvekilinden Kılıçdaroğlu’na destek


AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın Demokratik Sol Parti’yi (DSP) ziyaret etmesinin ardından eski DSP’li 74 bakan ve milletvekili, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, dün DSP’yi ziyaret etti. Bugün de AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, DSP’ye gelerek parti yönetimi ile görüştü.

Bu ziyaret üzerine DSP’li 74 eski bakan ve milletvekili Kılıçdaroğlu’na destek çağrısı yaptı. Alınan kararı 21. Dönem DSP Samsun Milletvekili Tarık Cengiz kamuoyuna duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün yaşadığımız gelişmelerden dolayı açıklamamızı yenileme ihtiyacı hissettik. Daha önce 52 tane DSP eski milletvekili ve bakan arkadaşımızın yaptığı açıklamayı bugün 74 eski DSP bakan ve milletvekili arkadaşları olarak yeniden yapmak istiyoruz.

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Kılıçdaroğlu’na desteğimizi bir kez daha buradan haykırıyoruz. Bugün görüyoruz ki; DSP’nin şu anki yönetimi birkaç sandalye uğruna pazarlıklar yapmaktadır. Bu biz demokratik solcuları, Bülent Ecevit sevdalılarını bizim gibi Bülent Ecevit’e gönül veren, onunla yol yürüyen bütün arkadaşlarımızı derinden yaralamaktadır ama şuna inanıyoruz ki gerçek Ecevit’in yolunda yürüyenler bu seçimlerde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na desteklerini sonuna kadar vereceklerdir.

Bir kez daha söylüyorum aşağıda isimleri bulunan 74 eski DSP milletvekilleri ve bakanları olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve milletvekilliği genel seçimlerinde Millet İttifakı’nı sonuna kadar destekleme kararı aldık. Bunu tüm kamuoyuyla, Atatürkçülerle, Cumhuriyetçilerle, demokratik solcularla paylaşmak istiyoruz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version