Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ermenistan’dan Avrupa’ya uçuş yapan FlyOne Armenia: Türkiye haber vermeden hava sahasını kapattı

Ermenistan'dan Avrupa'ya uçuş yapan FlyOne Armenia: Türkiye haber vermeden hava sahasını kapattı


Türkiye’nin hava sahasını, Ermenistan’dan Avrupa’ya uçuş yapan düşük maliyetli havayolu firması FlyOne Armenia’ya kapattığı belirtiliyor. Şirketten yapılan açıklamada, kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadan FlyOne Armenia için verilen iznin kaldırıldığı belirtildi.

Moldova merkezli havayolu firması FlyOne’ın alt şirketi olan FlyOne Armenia, faaliyetlerine Aralık 2021’de başlamıştı. Beş Airbus uçağı bulunan şirket, Türkiye hava sahasını da kullanarak sekiz Avrupa ve Ortadoğu ülkesinde 14 noktaya uçuş yapıyordu.

Ancak FlyOne Armenia’nın CEO’su Aram Ananyan, Türkiye hava sahasını kullanmalarının herhangi bir uyarı yapılmaksızın engellendiğini açıkladı. Armenpress haber ajansına konuşan Ananyan, “Türk havacılık yetkilileri, anlamadığımız sebeplerle ve somut olmayan gerekçelerle, FlyOne Armenia havayolu şirketin Türkiye hava sahasını kullanarak Avrupa’ya uçuş yapması için daha önceden verilen izin iptal edildi” dedi. Ananyan, “Türk havacılık yetkilileri iptali önceden bildirimde bulunmadan hayata geçirerek şirketimizi ve yolcularımızı zorlu bir duruma soktu” eleştirisini getirdi.

Söz konusu karar hakkında Türkiye’den herhangi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye ile Ermenistan’ın 1990’lardan bu yana doğrudan diplomatik veya ticari ilişkileri bulunmuyor. Öte yandan, Maraş depremlerinin ardından depremzedelere yardımların geçişi için 35 sene sonra ilk kez bir sınır kapısı açılmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version