Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erkan Baş açıkladı: Barış Atay, Hatay’ı Can Atalay cezaevinden çıksın diye bıraktı

Erkan Baş açıkladı: Barış Atay, Hatay'ı Can Atalay cezaevinden çıksın diye bıraktı


Artı Gerçek – Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul’da aday tanıtım toplantısı düzenledi. Burada Konuşan TİP Genel Başkanı Baş, “Hatay’da sevgili Barış yoldaşım dedi ki; Can çıkacak Can. Herkes Türkiye İşçi Partisi’ni bu gözle değerlendirsin. Herkesin anasın ak sütü kadar helal göreceği milletvekilliğini cezaevindeki yoldaşı çıksın diye başka bir turizm işçisi yoldaşı milletvekili olsun diye bırakmış bir yoldaşımız var” ifadelerini kullandı.

Türkiye 14 Mayıs’ta meclis ve cumhurbaşkanı seçimine gidecek. Milletvekili listeleri bugün Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 14 Mayıs’taki genel seçim için vekil aday listesinde geçen dönem Hatay Milletvekili Barış Atay’ın Antalya 2. sıradan aday gösterilmesi dikkat çekti. TİP’in İstanbul’da aday tanıtım toplantısında konuşan Baş, Konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Baş, Barış Atay’ın Hatay’ı Can Atalay cezaevinden çıksın diye bıraktığını belirtti. Baş, “Herkesin anasın ak sütü kadar helal göreceği milletvekilliğini cezaevindeki yoldaşı çıksın diye başka bir turizm işçisi yoldaşı milletvekili olsun diye bırakmış bir yoldaşımız var. Gurur duyuyoruz biz onunla” ifadelerini kullandı.

SEÇİM ŞARKISI SEZEN AKSU’DAN ‘KARŞIYIM’ OLDU

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul’da aday tanıtım toplantısı düzenledi. Burada partinin seçim şarkısı da duyuruldu. Seçim şarkısı müzisyen Sezen Aksu’nun ‘Karşıyım’ isimli parçası oldu.

Şarkının sözleri ise şöyle:

“Bana sakın anlatmayın inanmıyorum

Bu ezbere bu demode cümlelere

Beni ikna edemiyor hiçbir cevap

Hiç aldırmıyorum bu gülmelere

Karşıyım her şeye karşıyım var mı?

Rabbim adaletin bu kadar mı?

Karşıyım alayına karşıyım var mı?

Rabbim adaletin bu kadar mı?

Hadi versinler hadi cezamı razıyım

Hür doğdum hür öleceğim

Ya efendisi olacağım kendi hayatımın

Ya bu yerden gideceğim

Karşıyım her şeye karşıyım var mı?

Rabbim adaletin bu kadar mı?

Karşıyım alayına karşıyım var mı?

Rabbim adaletin bu kadar mı?

Atın ölümü arpadan hadi gelin arkadan

Yarı yolda bırakan taş olsun

Aşk yoksa eğer imzan batsın

Karılar kocalar boş olsun

Gelemem dolduruşa hepi topu üç kuruşa

Tav olan olana bir daha kül yutmam

Dünya halini de anlar bi üzülürüm ama

Vallahi billahi kin tutmam”

Erkan Baş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Türkiye İşçi Partisi’nin seçime girmediği illerde Yeşil Sol Parti’ye oy vermek boynumuzun borcudur. Söz konusu halkın hakları ve çıkarı olduğunda yasak da tanımayız zor da bilmeyiz. Hiç kimseden emir de almayız. Bizim seçim hazırlıklarımız da başka partilerin seçim hazırlıklarına benzemez. Biz halkın kıt kanaat bir araya getirdiği yardımlarla çalışırız.

Üye ve gönüllerin büyük bir emekle ayakta tuttuğu partiyiz. Billboardlarda bizi göremeyecek olan vatandaşlara sesleniyorum: Bizim oralara çıkacak paramız olmayacak ama biz yüz binlerin yüreğinde yer alacağız.

Biz parlamentoya keyif sürmeye gidecek vekiller değil, mücadelemizi güçlendirecek yoldaşlar göndermek istiyoruz. Burası Türkiye İşçi Partisi. Burada sen ben kavgası olmaz. Burada herkes önündeki yoldaşın kazanması için ne yapabiliyorsa bunun için çaba sarf eder, canını dişine takar. Bakın bir vekillik sırası için ne fırtınalar kopuyor. Türkiye İşçi Parti’sinin en güçlü olduğu yer Hatay’da sevgili Barış yoldaşım dedi ki; Can çıkacak Can. Herkes Türkiye İşçi Partisi’ni bu gözle değerlendirsin. Herkesin anasın ak sütü kadar helal göreceği milletvekilliğini cezaevindeki yoldaşı çıksın diye başka bir turizm işçisi yoldaşı milletvekili olsun diye bırakmış bir yoldaşımız var. Gurur duyuyoruz biz onunla.

35 gün sonra bu büyük kötülük saltanatına son noktayı koyacağız. Çaldığınız her kuruşun hesabını soracağız. Halktan çaldıklarını teker teker yerine kıyacağız. Bizim varlığımız artık Türkiye’de bir kırmızı çizgi olacak.

Biz Ali İsmail’in, Abdullah Cömert’in, Berkin Elvan’ın katilleriyle hesaplaşacağız. Emri ben verdim diyenle hesaplaşacağız. Somalı, Ermenekli madencileri bile bile ölüme gönderen patronlarla hesaplaşacağız.

Emek ve Özgürlük İttifakı ile kazanacağız. Selam olsun milyonlarca emekçiye. Yolumuz açık olsun. Haydi başlıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version