Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Eren Erdem’ hukuku; suç ortağını yargılayamazsın!

‘Eren Erdem’ hukuku; suç ortağını yargılayamazsın!


İLKER DOĞAN | HABER YORUM 

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’in son açıklamaları arada kaynamayacak kadar önemli. Gazeteci kökenli Erdem, P24’ten Aslıhan Gençay’ın sorularını cevaplıyor. Gençay’ın, “Seçimden sonra Millet İttifakı’nın ilk politikası ne olacak? Erdoğan ve AK Partililer yargılansın diye bekleyenler de var, gerçekçi mi bu beklenti?” sorusuna özetle şöyle cevap veriyor:

“Bu çok önemsediğim bir konu ve biz asla bu düşüncede değiliz. Biz Türkiye’yi normalleştirmek, Türkiye’yi ve kendimizi rehabilite etmek istiyoruz. Siyasetin tüm tarafları rehabilite olmalı ve mahalle duvarları yıkılmalı. Mahalle duvarlarını, Erdoğan’ı hâkim karşısına çıkartarak yıkamazsınız. Bir oradan, bir buradan dayak yeme geleneğini sonlandırmak istiyoruz. Bir devr-i sabık yaratmayı, Türkiye’yi normalleştirmenin önüne koyamayız.”

‘Parti Meclisi Üyesi’ kimliği olan Eren Erdem, Erdoğan’ı hakim karşısına çıkarmayı düşünmedikleri çok açık bir şekilde ifade ediyor. Devr-i sabık yaratmayacaklarını söylüyor. Türkiye normalleşmeliymiş! Peki bu nasıl olacak; Erdoğan yargılanmayacak ve ülke normalleşecek!

Böyle bir normalleşme olabilir mi?

Mevcut iktidarı ve onun başındaki adamı yolsuzlukla, milletin malını yandaş bir kaç müteahhite peşkeş çekmekle, Anayasa’yı defalarca iğfal etmekle, nepotizmle hatta depremde binlerce insanın ölümünden sorumlu olmakla suçlayacak ancak iktidara geldiğinizde yargılanmamasının garantisini vereceksiniz; öyle mi?

Eren Erdem’in açıklamasının ne hukukla ne de mantıkla uzaktan yakından ilgisi yok. Peki bu açıklamayı neden yaptı? Neden Erdoğan’ı hakim karşısına çıkarmıyor?

Bu soruların cevabına geçmeden önce hatırlatalım; hukuk sıfatı ne olursa olsun kişilerin ‘tercihe/insiyatifine’ bağlı değildir. Hakkında somut delile dayanan makul şüphe bulunan bir kişi hakkında CMK’ya göre ‘derhal’ soruşturma açılır. Savcı delil durumuna göre iddianame hazırlar. Mahkeme TCK’ya göre yargılar, hüküm verir. Hüküm ise İnfaz Kanunu’na göre uygulanır…

Bir kişinin yargılanması gerekip gerekmediğine, suçlu olup olmadığına tıpkı bugünkü gibi siyasal iktidar karar veremez!

İyi de bizim bildiklerimizi Eren Erdem bilmiyor olabilir mi; tabi ki hayır… O zaman neden Erdoğan’ın yargılanmasına engel olmak istiyor; çünkü suç ortağı!

AVRUPA’DA KAPI KAPI GEZİP İŞKENCEYİ MEŞRULAŞTIRDI

15 Temmuz sonrası binlerce insanın işkenceden geçirildiği dönemde o dönem partide olan Selin Sayek Böke ile birlikte ülke ülke gezerek, ‘Türkiye’de işkence olmadığını, iç hukuk yollarının işlediğini, yargının bağımsı olduğunu’ söylüyordu Eren Erdem katıldığı toplantılarda.

Siyah transporterlarla insanlar kaçırılıp, işkenceyle öldürülürken Eren Erdem, “Türkiye’de işkence yok.” diyerek soykırımı meşrulaştırıyordu. Partililere, “İktidar temsilcilerinin bunları söylemesi etkili olmayabilir ama muhalefet temsilcileri olarak siz söylerseniz daha iyi olur.” diyordu.

İHRAÇLAR BİZE SORULUYOR, GÖRÜŞ BİLDİRİYORUZ

Türkiye’de cadı avı olmadığını söyleyen de Eren Erdem’di. Daha da ileri gitmiş ve KHK’larla yapılan ihraçların kendilerine sorulduğunu bile itiraf etmişti Paris’teki konuşmasında: “Bu süreçte hükümet yapmış olduğu bütün operasyonlarda bize müracaat etmektedir. Bizim de önerlerimizi dinlemektedir. Süreç tamamen bir uzlaşma ve mutabakat zemininde yürüyor. Cadı avı yapılmadığının teminatı da biziz.”

Yukarıda aktarılan sözleri sarf eden bir insan, Erdoğan’ın yargılanmasını ister mi? Erdoğan yarın hakim karşısına çıkarılsa ve hukuksuz ihraçlar, tutuklamalar, işkenceler sorulsa ‘suç ortaklarını’ anlatmayacak mı?

Erdoğan, “Ulan o gün hepiniz oradaydınız! Bütün bu suçları hep birlikte işledik.” derse, Eren Erdem ne yapacak? Zaten kendisi de suç ortağı olduğunu hem de Avrupa’da bizzat defalarca itiraf etti.

Sözün özü; Türkiye’ye bir gün hukuk gelir ve yargı gerçekten prangalarından kurtulursa sadece Erdoğan rejimi değil, suç ortakları için de zor günler başlayacak…

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version