Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan ’emekli ikramiyesi’ açıklaması: Her seçim öncesi gibi açmışlar vaat bohçasını bol keseden dağıtıyorlar

Erdoğan'dan 'emekli ikramiyesi' açıklaması: Her seçim öncesi gibi açmışlar vaat bohçasını bol keseden dağıtıyorlar


Artı Gerçek – Emeklilerle bir araya geldiği iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinde yine CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Kılıçdaroğlu’nun emeklilere vaadini hedef alan Erdoğan, “Son günlerde birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden bir istismar siyaseti yürütmeye çalışıyor. Neymiş, maaşları şöyle yapacakmış, ikramiyeleri böyle yapacakmış, bunun için söz veriyormuş” dedi.

Erdoğan, şu iddialarda bulundu:

“Hatırlarsanız aynı zat mahalli seçimler öncesi kazandığı belediyelerden tek bir işçinin bile işinden edilmeyeceği konusunda namus sözü vermişti. Nerede namus, ne oldu? Bunca insan belediyelerden çıkartıldı. On binlerce insan işinden ekmeğinden edildi. Bu kişi namus sözünü asla yerine getirmedi.”

Erdoğan, “Anlaşılan şimdi de gözlerine emeklilerimize kestirmişler. Her seçim öncesi gibi açmışlar vaat bohçasını bol keseden dağıtıyorlar” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı sosyal medya hesabı üzerinden tüm emeklilere seslemişti.

Bugünden itibaren bayram ikramiyesinin 8 bin 500 lira olacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Bu ramazan bayramı da buna dahildir, hiç merak etmeyin. İktidara geldikten sonraki kurban bayramında, 8 bin 500 lira ikramiyenize ilaveten, bu ramazan bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık fark da ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak” ifadelerini kullanmıştı.

Emeklilerin yalnız torunlarından bahsetmesinin içine sinmediğini de belirten Kılıçdaroğlu, “Hayatı da yaşayın istiyorum. Sevdiklerinize, ailenize; feda ettiğiniz şu kısacık hayattan biraz da keyif alın istiyorum. Yani özetle emekli kardeşim; sana söz, sana söz o baharı sana da getireceğim” demişti.

(HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version