Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, İsrailli mevkidaşı ile görüştü: Gerilimin daha da artmasına izin verilmemeli

Erdoğan, İsrailli mevkidaşı ile görüştü: Gerilimin daha da artmasına izin verilmemeli


Artı Gerçek – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskını, Kıble Mescidi’nde gerçekleştirdikleri saldırı ve kutsal mekânlarda bulunanlara yönelik sert müdahaleleri ele alındığı belirtildi.

AA’nın aktardığına göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, yaşananların Müslümanlar kadar tüm insanlığın vicdanını yaraladığını belirterek, Mescid-i Aksa’nın statü ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditler karşısında sessiz kalmalarının mümkün olmadığını vurguladığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının Hamursuz Bayramı’yla aynı tarihlere denk geldiği bu hassas dönemde Gazze ve Lübnan’a da sirayet eden gerilimin daha da artmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade ettiği de duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

Lübnan’dan İsrail’e dün atılan 30’dan fazla roketin ardından İsrail güvenlik kabinesi iki aydan sonra toplanma kararı almıştı. Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan’dan atılan roketlerin ardından İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve diğer üst düzey güvenlik isimleriyle farklı toplantılar gerçekleştirmişti.

İsrail ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atıldığını ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 34 roket fırlatıldığını bildirmişti. İsrail ordusu, akşam saatlerinde de Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine üç havan mermisi atıldığını açıklamıştı.

Acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı da saldırılarda şarapnel isabet eden bir İsraillinin hafif, bir kişinin de sığınağa kaçarken yaralandığını paylaşmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’dan atılan bir dizi roketten Hamas’ı sorumlu tutmuştu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de topraklarından İsrail’e roket atılmasının sorumluluğunun Lübnan hükümetine ait olduğunu belirtmişti.

MESCİD-İ AKSA BASKINI

Öte yandan Salı günü (4 Nisan) İsrail güçleri, Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi’ne kendilerini kilitleyen Filistinlilere cop ve plastik mermiyle saldırmıştı. Baskında 400’den fazla Filistinli gözaltına alınmış, 10’dan fazla Filistinli yaralanmıştı. Türkiye dahil çok sayıda ülke İsrail baskınını kınamıştı.

Baskının ardından Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’nden İsrail’e en az dokuz roket fırlatıldığı açıklanmış, İsrail ordusu roketlerin beşinin etkisiz hale getirildiğini ancak dördünün “açık alanlara düştüğünü” duyurmuştu. Hamas’ın başkan yardımcısı Salih Aruri, “İslami kutsallara saldırmanın büyük bir bedeli olacak ve onların [İsrail] ayaklarının altındaki yeri yakacağız” demişti. İsrail ordusu misilleme olarak savaş uçaklarının Gazze’de Hamas’a ait bazı noktaları vurduğunu duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version