Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan Bugünkü Programlarını İptal Etti


Dün akşam Kanal 7 ve Ülke TV’nin canlı yayını sırasında rahatsızlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün üç ilde yapacağı seçim programlarını iptal etti.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Erdoğan, yayın esnasında geçirdiği “küçük rahatsızlıktan ötürü” doktorların bugün dinlenmesi yönünde tavsiyede bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, paylaşımında, “Bugün doktorlarımızın tavsiyesiyle evde istirahat edeceğim. Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslı kardeşlerimle ne yazık ki bugün bir araya gelemeyeceğiz. Hepsinden haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Bizi temsilen Kırıkkale, Yozgat ve Sivas programlarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay iştirak edecektir. Allah’ın izniyle yarından itibaren programımıza devam edeceğiz. Aziz milletimizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştırmak için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Erdoğan’ın seçime dönük programları gözden geçirilecek mi?

NTV’de bugün bir canlı yayına katılan AKP Meclis Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlığında olağanüstü bir durumun olmadığını ancak bu durumun AKP liderinin yoğun seçim programını gözden geçirmesine olanak sağlayacağını ifade etti.

Bülent Turan, “Hamdolsun olağanüstü bir durum yok. Yayından sonra yanındaki arkadaşlarımızla konuştum. Günde beş program yapan, ofiste de görüşmeler konuşmalar. Bu insanüstü bir gayret. Dünkü olağanüstü olmayan süreç, belki programları gözden geçirmeye imkan verebilir diye düşünüyorum. Ancak olağanüstü bir durum olmadığının altını çizeyim. Bugün sabah gündeminde Kırıkkale, Yozgat, Sivas’ta 3 mitingin de olacağını açıkladı arkadaşlarımız. Ancak sonraki değerlendirmelerde ‘bugün dinlensin’ tavsiyesiyle gitmeme kararı verildi” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yüksek hızlı trenle Ankara’dan Sivas’a gidecekti. Tren seyahati sırasında Kırıkkale’de, sonra Yozgat’da durarak toplu açılış törenleri kapsamında halka hitap edecekti.

Programlara Fuat Oktay katılacak

Erdoğan, akşam 17.00’de de Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda Yüksek Hızlı Tren’in Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas etabının açılış töreninde konuşacaktı.

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de partisinin kalesi görünümünde olan bu üç kentteki programlar iptal edilmedi. Bu kentlerdeki törenlere Cumhurbaşkanı’nı temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katılacak.

Erdoğan 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde Kırıkkale’de yüzde 65, Sivas’ta yüzde 72,3, Yozgat yüzde 75,5 oranında oy almıştı.

Cumhurbaşkanı dün canlı yayında rahatsızlıktan sonra “helallik” diledi.

Kanal 7 ve Ülke TV, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la dün saat 22.00’de “Seçim Özel Ortak Yayını” yapılacağını duyurdu. Ancak program Cumhurbaşkanı’nın yoğun programı nedeniyle 23.33’de başladı.

Program başladıktan dokuz dakika sonra 23.42’de Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ün Cumhurbaşkanı’na soru yöneltirken önce “reklam” dediği görüldü o sırada stüdyoda bulunan birinin ise “eyvah eyvah” dediği duyuldu.

27 dakika reklam arası verildikten sonra yeniden başlayan programda iki soru alan Erdoğan yaşadığı durumu “mide üşütmesi” olarak tarif etti.

Cumhurbaşkanı, “Üzerinize afiyet dün bugün yoğun kampanya çalışmaları vardı. Bu kampanya çalışmaları sebebiyle ciddi manada üşütmüşüm. Bir ara ‘acaba programı iptal etsek yanlış anlaşılır mı’ diye düşündüm. Dedim ki ‘Artık söze verildi gideceğiz.’ Tabii bu yoğun mesai içinde böylesi durumlarla karşılaşıyoruz. Sizlerden ve seyircilerden helallik diliyorum” dedi.

Exit mobile version