Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erbaş’ın LBGTİ+’ları hedef alan nefret söylemine karşı çıkan hukukçular beraat etti

Erbaş'ın LBGTİ+'ları hedef alan nefret söylemine karşı çıkan hukukçular beraat etti


Artı Gerçek – 2018-2021 dönemi İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve 10 yönetim kurulu üyesi hakkında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın LGBTi+’ları hedef alan söylemlerine karşı yaptıkları açıklama nedeniyle “dini değerleri alenen aşağılama” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü.

İzmir Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, avukatlar savunmalarında asıl suç unsurunun Ali Erbaş’ın nefret söylemi içeren beyanları olduğunu vurguladı. Aavukatlar, “Nefrete inat yaşasın hayat demeye devam ediyoruz. Beraatimizi istiyoruz” dedi.

Duruşma savcısı esasa ilişkin mütaalasında “dini değerleri aşağılama” suçuna dair yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, “suç unsuru olmadığı” gerekçesiyle avukatların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Ali Erbaş, 2020 yılının nisan ayında bir cuma hutbesinde, “Eşcinsellik hastalığı beraberinde getiriyor, nesli çürütüyor” demişti. Buna tepki gösteren, İzmir Barosu yaptığı açıklamada, “…Nefret söylemleri, temelinde insan hak ve özgürlükleri ile tarihsel kazanımları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Asıl mücadele edilmesi gereken bu ayrımcı ve nefret dolu anlayıştır. Nefret söylemlerine karşı yaptırımlar getirmenin ve bu ifadelerin engellenmesi gereklidir. Cinsel yönelime dayalı ayrımcılık da ırka, renge ve kökene dayalı ayrımcılık kadar ciddi bir sorundur… Bu açıklamaların yeni nefret suçları yaratma potansiyeli nedeniyle haklı bir endişe içerisindeyiz. Taraf olduğumuz Uluslararası Sözleşmeler ve kanunlarımız ışığında nefret söylemlerinin cezasız kalmaması gerektiğine inanıyor, Diyanet İşleri Başkanını yaptığı ayrımcı ve nefret içeren konuşması sebebiyle kınıyoruz. Bir kez daha nefrete inat yaşamı savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version