Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Endonezya’da imamın yüzüne tüküren Avustralyalı gözaltında

Endonezya'da imamın yüzüne tüküren Avustralyalı  gözaltında


– Endonezya’da Brenton Craig Abbas Abdullah McArthur adlı Avustralyalı, ülkenin Bandung kentindeki bir cami imamının yüzüne tükürünce ülkede gündem oldu. Kendisi de bir Müslüman olan McArthur, ülkesine dönmek için Soekarno-Hatta havaalanında uçağa binmek üzereyken gözaltına alındı. Hoparlörden Kuran okunmasından rahatsız olduğu iddia edilen McArthur, Endonezya yasalarına göre 14 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

HAVAALANINDA GÖZALTINA ALINDI

Camide bulunan kamera kayıtlarının sosyal medyada viral olmasıyla gündeme gelen olayla ilgili açıklama yapan Bandung Emniyet Müdürü Budi Sartono, “Oturma izni bittiği için ülkeden ayrılmak üzere olan Avustralyalının pasaportunu derhâl takibe aldıklarını ve şüpheliyi havaalanında gözaltına alarak sorgulanmak üzere Bandung polis karakoluna götürdüklerini” açıkladı. Sartono, Kameralardan kimliği tespit edilen şüphelinin ülkeyi terk etmesini önlemek için göçmen bürosuyla da irtaibata geçtik” dedi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde cami imamıyla konuşan beyzbol şapkalı bir adamın imamın yüzüne tükürerek olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

‘IRKÇI GÖZYAŞLARINIZI DÖKMEYİ BIRAKIN’

Yerel basın, Avustralya büyükelçiliği yetkililerinin McArthur’a polis karakoluna kadar eşlik ettiğini yazdı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avustralyalı ise, Herhangi bir suç işlemediğini ve asıl mağdurun kendisi olduğunu savundu. Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Tüm ırkçı gözyaşlarınızı dökmeyi bırakın” diye yazan McArthur, “Ben de bir Müslümanım ve bu sadece ırkçılık” yorumunu yaptı. Caminin imamı Basri Anwar ise yerel basına, “McArthur’un hoparlörden Kuran okunduğu için ‘rahatsız olduğunu’ düşünüyorum” dedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version