Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emekli-Sen: Seçim rüşvetçilerine oy yok


WAN/İZMİR – Emekli maaşının seçim rüşveti olduğunu söyleyen Emekli-Sen üyeleri, “Bu iktidar kadın, gençlik, emeklilerin ve halkların düşmanıdır. Emekçiye karşı olan bu iktidara emekliden bir oy gitmeyecek” dedi.  

 

Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Wan Şubesi, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasına tepki göstermek amacıyla İpekyolu ilçesindeki Ahmedê Xanê Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika üyelerinin katıldığı açıklamada, “Seçim rüşveti istemiyoruz” yazılı pankartı açıldı. Açıklama sırasında sık sık, “Emekli sesi susturulamaz” ve “ Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atıldı. Açıklamayı Emekli-Sen Wan Şube Başkanı Timur Sağyiğit yaptı.

 

‘SEÇİM RÜŞVETİ’

 

İktidarın en düşük emekli maaşını bir lütufmuş gibi sunduğunu kaydeden Sağyiğit, Türkiye en çok kesimim emekliler olduğunu söyledi. Yıllarca emeklilerin çalışıp didindiğini ve sigorta primlerini eksiksiz yatırdığını kaydeden Sağyiğit, emeklilerin geçinemediğini kaydetti. Artırılan emekli maaşının 14 Mayıs seçimleri için iktidarın emeklilere “seçim rüşveti” olduğuna dikkat çeken Sağyiğit, “Bizler bu iktidara karşı 14 Mayıs seçimlerinde var gücümüzle alanlarda olacak ve sandıklara gideceğiz.  Emekçiye karşı olan bu iktidara emekliden bir oy gitmeyecek. Bu iktidar kadın, gençlik, emeklilerin ve halkların düşmanıdır. Bizler bu iktidara karşı alanlarda olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

İZMİR 

 

Emekli-Sen İzmir Şubesi de, Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Sosyal devlet, sosyal adalet”, “Emekli yoksullukta değil, refahta eşitlensin” pankartları açılırken, “Emekliler 14 Mayıs’ta hesap soracak”, “Emeklinin adaleti sandıkta yerini bulacak” dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık, “Patates soğan güle güle Erdoğan”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Saraya değil emekliye bütçe” sloganları atıldı.

 

Açıklamaya katılan DİSK üyeleri ise son dönemde artan soğan fiyatlarına dikkat çekerek, soğanları ipe geçirip boynunda asarak protesto etti. 

 

Açıklamayı yapan Emekli-Sen Ege Bölgesi temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, sandıkta hesap soracaklarını söyledi. Yeşiltepe, “Türkiye’de emeklilerin tek problemi açlık sınırın altındaki maaşları da değildir; emekliler özelleştirilen sağlık sisteminin, betonlaştırılan doğanın, yaşanılmaz hale gelen çevrenin bedelini fizyolojik ve psikolojik sağlıklarını kaybederek, toplumdan yalıtılarak, yalnızlaştırılarak, depremlerde ve tüm diğer afetlerde yaşamlarından olarak ödemektedir. Emeklileri enflasyona ezdirenler; emeklilerin sağlık hakkına, barınma hakkına, güvenli çevre hakkına ve en nihayet yaşam hakkına gasp etmekten de geri durmamaktadır” dedi.

 

Taleplerini seçim programına almayan partilere oy vermeyeceklerini belirten Yeşiltepe, daha önce kamuoyuna açıkladıkları taleplerinin karşılanmasını istedi.  

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version