Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

E. Jean Carroll mahkemede konuştu: Donald Trump bana tecavüz etti

E. Jean Carroll mahkemede konuştu: Donald Trump bana tecavüz etti


– ABD’nin eski Başkanı Donald Trump hakkında ‘birinci dereceden tecavüz’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan ABD’li yazar E. Jean Carroll mahkemede ifade verdi. New York’ta salı günü görülmeye başlanan davada jüriye konuşan Carroll, “Donald Trump bana tecavüz ettiği için buradayım” dedi. ‘Elle’ dergisi eski köşe yazarı Carroll, “Trump, olay hakkında yazdığımda, böyle bir şey olmadığını öne sürerek yalan söyledi” ifadelerini kullandı. 79 yaşındaki yazar, Donald Trump’ın itibarını paramparça ettiğini dile getirdi ve “Hayatımı geri almak için buradayım” dedi.

KONUŞMASI SIRASINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

New York’ta görülen davada konuşan Carroll, Trump’la cinsel saldırıdan yıllar önce tanıştığını ve ilk tanıştığında onu ‘çekici’ ve ‘havalı’ bulduğunu dile getirdi. Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan ABD’li yazar, olay günü Bergdorf Goodman’dan ayrılmak üzereyken Trump’ın kendisini tanıyarak elini tuttuğunu ve “Hey, sen şu tavsiye hanımsın” dediğini söyledi.

Trump’a “Hey, sen de şu emlak kralısın” dediğini aktaran 79 yaşındaki yazar, Trump’ın iç çamaşırı bölümünden alışveriş yaptığı sırada kendisinden bir iç çamaşırını denemesini istediğini söyledi. Ardından Donald Trump’ın kendisine bir soyunma kabininde cinsel saldırıda bulunduğunu anlatan E. Jean Carroll, olayın üzerinde bıraktığı etki sebebiyle bir daha romantik bir ilişki yaşayamadığını söyledi. Carroll, olayın ardından kendini suçladığını, Trump’ın kendisini kovmasından ve misilleme yapmasından korktuğu için sessiz kaldığını söyledi.

GEÇİCİ YASA KAPSAMINDA DAVA AÇMIŞTI

79 yaşındaki Carroll, kasım ayında cinsel saldırı mağdurlarına bir yıl süreyle zaman aşımı olmaksızın dava açma hakkı tanıyan yasanın yürürlüğe girmesi üzerine mahkemeye başvurmuştu. New York eyaletinde kabul edilen yasayla ‘Elle’ dergisi eski köşe yazarı, Trump’ın 90’lı yıllarda Manhattan’daki büyük bir mağazada kendisine tecavüz ettiği iddiasını gündeme taşımıştı. Donald Trump’ın avukatı ise duruşmada yaptığı ilk konuşmada iddiayı reddederek, Carroll’ın suçlamasıyla ilgili bir kanıtı olmadığını ve davanın ‘İnanılmayacak bir şeye inanıyor musunuz?’ sorusuna dayandığını öne sürmüştü.

DAVANIN YARGICI ‘HAKARET DAVASI İLE BİRLEŞTİRİLEBİLİR’ DEMİŞTİ

Yargıç Lewis A. Kaplan, kasım ayındaki başvuru sonrası yaptığı açıklamada “Gelecek yılın bahar aylarında başlayacak mahkeme dosyalarının Carroll’ın üç yıl önce Trump’a açtığı hâlâ süren hakaret davası ile birleştirilebileceğini” söylemişti. Trump’ın avukatı Alina Habba ise “Bu dava maalesef yeni yasanın istismarına bir örnek ve gerçek tecavüz kurbanlarına zarar verme riski taşıdığını” öne sürmüştü.

79 yaşındaki Carroll, 2019’da yayımlanan kitabında Trump’ın 27 yıl önce New York’taki lüks mağazada kendisine tecavüz ettiğini iddia etmiş, Trump ise iddiaya “Gerçek olamaz çünkü tipim değil” diye karşılık vermişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version