Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dünyanın en büyük aldatmacalarındandı: Hitler’in sahte günlükleri Alman Ulusal Arşivi’ne teslim edilecek

Dünyanın en büyük aldatmacalarındandı: Hitler'in sahte günlükleri Alman Ulusal Arşivi'ne teslim edilecek


– Dünyanın en büyük aldatmacalarından biri sayılan Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’e ait olduğu ileri sürülerek basılan sahte günlüklerin Almanya Ulusal Arşivi’ne teslim edileceği duyuruldu.

euronews Türkçe’nin haberine göre, günlüklerin sahte olduğunu ilk kez 40 yıl önce Ulusal Arşiv Başkanı Michael Hollmann ortaya çıkardı. Hollmann, “Nasyonal Sosyalizmin acımasız suçlarına insani bir kılıf giydirmek için küstahça bir girişim sergiliyorlar” sözleriyle tanımladığı günlüklerin çağdaş Alman tarihinin tanıkları olarak arşivde saklanacağını belirtti.

YAYIM HAKLARI THE SUNDAY TIMES’A DA SATILMIŞTI

Günlükler, sahte olduğuna dair şüphelere rağmen, Bertelsmann yayınevine ait Gruner + Jahr dergi grubu bünyesindeki Stern dergisi tarafından ilk defa 1983 yılında 9 milyon 300 bin Alman Markı karşılığında yayınlanmaya başladı. Yayınevi o dönemde seri basım haklarını İngiliz The Sunday Times gazetesinin de aralarında bulunduğu birçok gazeteye satmıştı.

GÜNLÜKLERİN YAZARI HAPSE ATILMIŞTI

Günlüklerin sahte olduğu içerik, kağıt ve mürekkep incelemelerinin ardından anlaşıldı. El yazısı Adolf Hitler’inkine çok benzeyen Konrad Kujau tarafından kaleme alınan günlüklerin sahte olduğunu bazı tarihi tutarsızlıklar gibi ipuçları ele verdi. Kujau sahte günlük yazma suçundan hapse atılmıştı.

Bertelsmann, Çağdaş Tarih Enstitüsü’ne, kurucusu Henri Nannen’in 1948’den 1983’teki ayrılışına kadar yönetiminde olan Stern dergisi hakkında bir inceleme yaptırdığını belirtti. Yapılan açıklamada, araştırmacıların görev alanının “sahte günlüklerin yayınlanmasının nasıl ve neden mümkün olduğu” da dahil, Hitler günlükleri fiyaskosunu da kapsayacak şekilde genişletildiği ifade edildi. (Kaynak)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version