Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DSP Genel Başkan Yardımcıları İste ve Tambova istifa etti

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerini açıklayarak Meclis'te temsil edileceklerini söyledi.


DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerini açıklayarak Meclis’te temsil edileceklerini söyledi.

Aksakal’ın açıklamalarının ardından DSP Genel Başkan Yardımcısı Onur İste, görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

İste, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP genel başkan yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.”   

“Genel Başkanın almış olduğu kararı desteklemiyor ve tanımıyorum”

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova da istifa ettiğini açıkladı. 

Tambova, “Genel Başkanın PM’nin onayı olmadan Cumhur İttifakı’na katılacağımız yönünde almış olduğu kararı desteklemiyor ve tanımıyorum” dedi. 

Tambova açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“5 dönem ve 12 yıldır, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden, şu saat itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. Genel Başkanın; PM’nin onayı olmadan, Cumhur İttifakına katılacağımız yönünde almış olduğu kararı desteklemiyor ve bu kararı tanımıyorum. Böylesi bir karar benim için yok hükmündedir; zira aylardan beri, bu düşüncenin tamamen karşında olmuş ve bu konudaki görüşlerimi de partimin yetkili kurullarında açıkça beyan etmiştim. ileriki günlerde, kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendireceğim; ancak bilinmesini isterim ki! Bugüne kadarki duruşum nedeniyle; içinde bulunduğumuz süreçte Sn Önder Aksakal’la aynı kurulda çalışmanın, benim açımdan, doğrultu tutarlılığı taşımayacağı inancımdan dolayı DSP Başkanlık Kurulu görevimden ayrıldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version