Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır merkezli gözaltılara sosyal medyada tepki yağıyor: Seçim öncesi kaybetme korkusu

Diyarbakır merkezli gözaltılara sosyal medyada tepki yağıyor: Seçim öncesi kaybetme korkusu


Artı Gerçek – Seçimlere 19 gün kala Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen ev baskınlarında aralarında gazeteciler, siyasetçiler, insan hakları savunucuları, avukatlar ve sanatçıların bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına tepki yağıyor.

TAYYİP TEMEL: SEÇİM ARİFESİNDE KAYBETME KORKUSU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayyip Temel operasyonun seçim öncesi olmasına dikkat çekti.

Temel, “Seçim arifesinde iktidar kaybetme korkusuyla yine gözaltı operasyonlarına sarıldı. Sabah partimizin MYK üyeleri, eş başkan yardımcıları, gazeteci, sanatçı ve avukatların içinde olduğu onlarca arkadaşımız Amed’te gözaltına alındılar… Kaybetmekten kurtulamayacaksınız!” dedi.

MEHMET EMİN AKTAR: KAYBEDECEKSİNİZ

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı ve Eski Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Diyarbakır merkezli olarak sabah erken saatlerde yapılan operasyonlarda çok sayıda avukat arkadaşımız, gazeteci, tiyatrocu ve siyasetçi gözaltına alındı. ‘Yargı’yı araçsallaştırarak ne kadar baskı kurarsanız kurun kaybedeceksiniz. Hep birlikte başaracağız” dedi.

Dosyada gizlilik kararı olduğu bilgisini veren Diyarbakır Barosu da, gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı yaptı.

HUKUKÇULAR: SUSMUYORUZ

Üyeleri de gözaltında olan Özgürlük İçin hukukçular Derneği, “Seçim sürecinde derneğimize ve üyelerimize yönelik gerçekleştirilen siyasi operasyona karşı susmuyoruz” dedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, da yaptığı paylaşımda “İktidar, seçim üstü yine ne yapacağını şaşırdı! Halkın haber alma özgürlüğünü gasp ediyor. Gazetecilik suç değildir, suç diyenler suçludur. Gazetecilere yönelik operasyon: Çok sayıda gözaltı” ifadelerine yer verdi.

‘GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR’

Gazeteciler de meslektaşlarının serbest bırakılması talebiyle paylaşımlar yaptı:

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version