Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Deprem bölgesine gönüllü giden doktora soruşturma açıldı

Deprem bölgesine gönüllü giden doktora soruşturma açıldı


Artı Gerçek – Maraş merkezli depremlerin ardından en çok yıkımın olduğu illerden biri olan Adıyaman’a gönüllü giden aile hekimi Dr. Sosın Fisli hakkında, ‘izinsiz’ gittiği gerekçesiyle İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan, yaşananlara tepki göstererek, “Kamu otoritesi olarak, depremzede meslektaşlarımıza destek sunması, onlara yaşanan bu felaket karşısında yalnız olmadıklarını hissettirmesi gerekir. Ancak soruşturma açmak suretiyle mesleki deontolojiden uzak ve aynı zamanda vicdandan yoksun bir tutum sergilediğini üzüntüyle görüyoruz” dedi.

‘İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE ADIMIN BİLDİRİLDİĞİ, BEKLEMEM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ’

Diken’de yer alan Mesude Erşan’ın haberine göre Heybeliada Aile Sağlığı Merkezi aile hekimlerinden Fisli, 6 Şubat’ta izinli ve evindeydi. Tüm Türkiye gibi deprem haberiyle uyandı. İlk olarak Diyarbakır’daki ailesini aradı. Yaşıyorlardı, evleri hasar görmüştü ve dışarıdaydılar. Aynı gün saat 10.00 sıralarında Adalar İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bölgeye gönüllü gitmek istediğini bildirdi. Diyarbakır’a görevlendirme yapılacaksa öncelikle oraya ama nerede eksiklik varsa gönderebileceklerini söyledi. Fisli, “Önce çok ilginç bir cevap aldım: ‘Durum hakkında bilgimiz yok.’ Ben de ‘İl sağlık müdürlüğünü arayın. Böyle bir görevlendirme varsa bana ulaşır mısınız?’ diye yönlendirdim. ‘Tamam’ dediler, 12.00’de tekrar arandım. İl sağlık müdürlüğüne adımın bildirildiği, beklemem gerektiği söylendi.”

Koordinasyonsuzluk ve başka nedenlerle o gün yola çıkamadı. Ertesi günü Toplum Sağlığı Merkezi’ne görevlendirme yazısını almak için gitti. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün çok yoğun olduğu, gönüllerin gittiği, ‘olur’ yazılarının arkalarından yazılacağı söylendi. Benzer nedenlerle o gün de deprem bölgesine geçemedi.

9 ŞUBAT’TA TUTANAK TUTULDU

İstanbul Tabip Odası’nın gönüllü listesine de yazılmıştı. Odanın bağışlarla aldığı karavan ve bir grup sağlıkçıyla 8 Şubat’ta, Adıyaman’a doğru yola çıktılar. Bu arada odanın görevlendirme yazısını ilçe sağlık müdürlüğüne iletti. İlçedeki görevliler, il sağlık müdürlüğüne yazı yazdıklarını söyledi. Ancak 9 Şubat Cuma günü hastaları arayınca, gerektiği gibi yerine hekim görevlendirilmediğini, hakkında ise tutanak tutulduğunu öğrendi.

Öte yandan Fisli, ilçe ve il sağlık müdürlüklerinden yazdıkları yazıyı resmi olarak talep etti. Verilen yanıtta, süre kısıtlı olduğu içi görevlendirme talebinin müdürlüğe mail üzerinden ve telefonla sözel olarak bildirildiği söylendi. Tüm bunlara rağmen, Fisli’nin bölgeye izinsiz gittiği gerekçesiyle açılan soruşturma sürüyor.

FİSLİ’YE DESTEK

İstanbul Tabip Odası’nda bugün konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına Fisli’nin hastalarından oluşan kalabalık adalı grubu destek verdi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan, konuyu görüşmek için birkaç haftadır Sağlık İl Müdürü Kemal Memiş’ten randevu talep ettiğini ve Memiş’in basın toplantısı günü randevu verdiğini belirtti. Erdoğan, “Haksızlıkla karşı karşıyayız. Bir hekim gönüllü olarak deprem bölgesinde hizmete gittiği için soruşturma açıldı. Bu kabul edilemez, üstelik hukuksuz toplanan deliller soruşturmaya konu edilmiş” dedi.(Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version