Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Cumhuriyetin ikinci yüzyılını biz özgürleştireceğiz’

‘Cumhuriyetin ikinci yüzyılını biz özgürleştireceğiz’


 

İZMİR/WAN – Yeşil Sol Parti’nin Wan ve İzmir’deki büro açılışında, Kürtlerin artık inkar edilemeyeceği belirtilerek, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılını biz özgürleştireceğiz” denildi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İzmir’in Konak ilçesi Mumcular Mahallesi’nde seçim bürosu açtı. Şenlik havasına geçen açılışta “Şehit namirin”, “HDP halktır halk burada” sloganları atıldı. Gece saatlerinde yapılan açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılış kurdelesini Barış Annesi Medine Kaymaz kesti.

  

Barış Anneleri olarak kim tecridi kaldırır ve barışı getirirse ona destek vereceklerini belirten Kaçmaz “Biz barışı Kürt, Türk herkes için istiyoruz. Halk ve zindandaki tutsaklar için özgürlük istiyoruz. Biz Kürt halkının önderi özgür olmadan bu mücadeleyi bırakmayacağız. O kendini bu halkın özgürlüğü için feda etti. Ama özgürlük ve barış istemeyenler, zindanların kapısını açmıyor. Öcalan özgür olmadan kimse özgür olmaz. Özgürlük bizim elimizde” dedi.

 

‘EV EV DOLAŞACAĞIZ’

  

HDP PM Üyesi Hacay Yılmaz da, Konak’ın özgün bir ilçe olduğunu söyledi. Yılmaz, “Burası Rahşan Demirel, Deniz Poyraz’ın yeridir. Ne mutlu ki Rahşan’ın saçını taradığı Deniz, Rahşan’ın yolundan gitti. Biz biliyoruz ki milyonlarca insanımız devam edecektir. Bu coşkuyla bütün barikatları, bütün soykırımları aşarak buraya geldik. Yol bulduk, yol açtık. Kürtlerin, kadınların, halkların, Yeşil Sol’un icazeti olmadan bu coğrafyada ne cumhurbaşkanı seçilecek ne de parlamento oluşacak. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını biz özgürleştireceğiz ve artık Kürtler inkar edilmeyecek. Bu sorumlulukla ev ev dolaşacağız ve her yeri yeşile boyayacağız, zindanlarımızı özgürleştireceğiz, özgür güneşimizle kucaklaşacağız” diye konuştu.

 

Seçim bürosunun açılışı halaylarla son buldu.

 

WAN’DA KADIN SEÇİM BÜROSU AÇILDI

 

Wan’da ise Tevgera Jinen Azad (TJA) öncülüğünde Artemêt (Edremit) ilçesine bağlı Şehit Fırat Mahalle’sinde Yeşil Sol Parti’nin ikinci kadın seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılış öncesi mahallede bir araya gelen yüzlerce kadın “Jin, jiyan azadî” sloganları atarak davul zurna eşliğinde halaya durdu. Halayda sık sık “Bijî Serok Apo”, “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı. Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Wan İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Şengül Polat, Yeşil Sol Partisi İl Eşsözcüsü Gönül Uzunay, STAR Kadın Derneği ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile yüzlerce kişi katıldı. 

 

Açılışta konuşan HDP İl Eşbaşkanı Karakoyun, kadın mücadelesinin 21’inci yüzyıla damgasını vurduğunu belirterek, iktidarı gönderebilecek tek gücün kadın örgütlülüğünden geçtiğini söyledi.

 

Konuşmanın ardından seçim bürosu Barış Anneleri tarafından açıldı. Büroda şarkılar söyleyerek halay çeken annelere, dışardaki gençler ise “Bijî Serok Apo” sloganları atıp, havai fişekler patlattı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version