Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çukurova’da açılışlara kadınlar damga vurdu


ADANA /MERSİN – Yeşil Sol Parti, Ceyhan ve Tarsus ilçelerinde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa damga vuranlar tüm renkleri ile kadınlar oldu.

Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Adana’nın Ceyhan ilçesinde kadın bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Belediyeevleri Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış programına yüzlerce kadın ve genç katıldı.  Açılışa Yeşil Sol Parti’nin adaylarının yanı sıra HDP, TJA, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı. Çalınan müzik eşliğinde kitle dakikalarca halaya durdu.

Açılış öncesi  Yeşil Sol Parti’nin kadın adayları tek tek halka tanıtıldı. Daha sonra ise Yeşil Sol Parti’nin kadın adayları açılışta tek tek söz alarak, 14 Mayıs’ta kazanacaklarını dile getirdi. Konuşmalar ardından adaylar ve Barış Anneleri alkış ve zılgıtlar eşliğinde  kadın bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

MERSİN

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin’in Tarsus ilçesinde seçim irtibat bürosu açtı. Bağlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılışa Yeşil Sol Parti Mersin milletvekili adayları Ali Bozan, Hamdiye Kırıcı, Şerif Durmaz,  Mustafa Türk ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Yeşil Sol Parti flamalarıyla donatılan mahallede yurttaşlar açılışa yoğun bir ilgi gösterirken alanda coşku havası hiç dinmedi.

Açılışa, ulusal kıyafetleri ile katılan kadınlar ve çocuklar alanda renkli görüntüler oluştururken, açılış öncesinde halaya duruldu.

‘BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK SEÇİMİ OLACAK’

Açılışta konuşan adaylardan Hamdiye Kırıcı, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti olarak Tarsus halkına güvenlerinin tam olduğunu belirtti. Seçimin tarihi bir öneme sahip olduğunu söyleyen Hamdiye Kırıcı,  “Biz Tarsus’un gençlerine kadınlarına güveniyoruz ve inanıyoruz. Bu seçim bizim için barış ve özgürlük seçimi olacak. Bu seçim zindanlardaki vekillerimize ve kadınlara özgürlük olacak” diye belirtti.

‘AKP İKTİDARINI GÖNDERECEĞİZ’

Kırıcı’nın ardından söz alan aday Ali Bozan ise, seçimlere kısa bir süre kaldığını hatırlatırken, Yeşil Sol Parti olarak seçimlerden beklentilerinin büyük olduğunu söyledi. Bu seçimde AKP iktidarını göndermekte kararlı olduklarını belirten Bozan şöyle devam etti: ” Tam bir ay sonra bizim beklentimiz de umudumuz da AKP ve Erdoğan iktidarına son vermek. Sizin buradaki coşkunuz bize güç ve moral verdi. 14 Mayıs’ta ki seçim sıradan bir seçim değil tarihi bir seçim. Bu seçimde 21 yıllık AKP iktidarının icraatlerinin duruşması yapılacak. Halkımız hakim kürsüsünde AKP ve Erdoğan ise sanık kürsüsünde olacak. Bu seçimlerde Serhat ruhuyla çalışacağız. Mersin’in tamamında çalmadığımız kapı, evine girmediğimiz hiç kimse kalmayacak.”

Ardından seçim bürosunun kurdelesi Barış Anneleri ile adaylar tarafından kesildi.
 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version