Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Çöp gibi gömmüşler ablamı, kayıtsız kuyutsuz bir çukura atmışlar”

“Çöp gibi gömmüşler ablamı, kayıtsız kuyutsuz bir çukura atmışlar”


Depremde ablasını cesedini kimsesiler mezarlığında bulan Yusuf Karlı: “Çöp gibi gömmüşler ablamı! Enkazdan çıkartılıp ambulansa verilen güzeller güzeli ablam nasıl olduysa bir köpek gibi kayıtsız kuyutsuz bir çukura atılmış.”

Depremin üzerinden iki ay geçti. Hala enkazlardan cesetler çıkmaya devam ediyor. İktidar temsilcilerinin açıklamalarına göre enkaz kaldırma çalışmalarında yüzde 50’ye gelindi. Ancak 60 gün sonra bile tek bir kazma vurulmamış yüzlerce enkaz var.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün (5 Nisan)yaptığı son açıklamada Kahramanmaraş depremlerinde ölü sayısınıı 50 bin 399’a yükseldiğini açıkladı. Soylu, “Bin 120 kimliksiz var. Bunların birbiriyle eşleşecek olanlar var eşleşmeyecekler var. Adli tıp çalışıyor.” dedi.

Süleyman Soylu ‘kimliksiz’ defnedilenlerin sayısı 1,120 olarak açıklıyor ancak rakamın daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Deprem bölgesinde hali hazırda yüzlerce insan 6 Şubat’tan bu yana kayıp olan yakınlarını arıyor.

Yakını hiç bir kayıt yapılmadan gömülenlerden biri de Yusuf Karlı. Fizikçi Karlı, yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı. Şunları yazdı:

Çöp gibi gömmüşler ablamı!

Adıyaman’da mezarlık çalışanlarından DNA alınmadan isimsiz gömülmüş “bir mezar” olduğunu öğrendik. Annemle kardeşim hemen dün Adıyaman’a gittiler.

Savcı olmaz öyle şey demiş, annem yalvar yakar ağlaya ağlaya savcıları ikna edip o mezarı açtırdılar.

Ayşegül ordaydı.

Enkazdan çıkartılıp Ambulansa verilen yüksek lisansını yapan, güzel güzeli TÜRKIYE CUMHURIYETI VATANDAŞI ablam nasıl olduysa bir köpek gibi kayıtsız kuyutsuz bir çukura atılmış.

Ablamı depremden iki saat önce ben Adıyaman’a getirdim. Hatay’daydı. Benimle birlikte Adıyaman’a gelsin diye ısrar ettim. Son otobüsün son koltuğunda 2 kişi oturarak Adıyaman’a gittik. 3 saat sonra toz bulmuş binadan ben çıktım o çıkamadı.

Belki hiç kuantum çalışmasam, Türkiye’ye konferansa gelmezdim. Oradan Adıyaman’a gitmezdim, Ayşegül de ölmezdi, dimi?

Ya da ENKAZDAN CANLI çıkan ablama gerekli müdahaleler yapılsaydı.

Sen bunların hiçbirini haketmedin Ayşegül. Hesabını soracağız.

Yolda Nobel ödülü niye bu kadar önemli, alırsam ne yapacağımı sormuştun, sana getireceğim, getirmezsem namerdim, Söz!

 

Çöp gibi gömmüşler Ablamı.

Adıyaman’da mezarlık çalışanlarından DNA alınmadan isimsiz gömülmüş “bir mezar” olduğunu öğrendik. Annemle kardeşim hemen dün Adıyaman’a gittiler.
Savcı olmaz öyle şey demiş, annem yalvar yakar ağlaya ağlaya savcıları ikna edip o mezarı açtırdılar.… pic.twitter.com/k1hz9rFdhJ

— Yusuf Karlı (@Psibilim) April 4, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version