Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cezaevi ve Gözaltı Şüpheli Ölümler Raporu yayımladı: Gergerlioğlu: Üç ayda 13 ölüm yaşandı

Maraş'ta cezaevinden firar eden hükümlü Yunanistan sınırında yakalandı


Artı Gerçek – Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, 1 Ocak- 31 Mart 2023 arası “Cezaevi ve Gözaltı Şüpheli Ölümler Raporu’nu açıkladı. Cezaevinde en az 13 ölüm gerçekleştiği belirtilen raporda bunlardan 11’inin şüpheli ölüm olduğu kaydedildi.

Gergerlioğlu, “Tedavi hakkı ihmal edilmiş ve sona gelmiş mahpuslar hayatını kaybediyor ve bu sıradan bir ölüm gibi karşılanıyor” dedi.

Gergerlioğlu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1 Ocak 2023- 31 Mart 2023 arasındaki ölümleri raporladık. 13 ölüm var. Yakından takip ediyoruz, 11 şüpheli ölüm, 2 hasta mahpus ölümü, 2’si kadın, 11’i erkek bu ölümlerin. Bu vakaların çoğunu yakından takip ettik ve şunu gördük; tedavi hakkı ihmal edilmiş ve sona gelmiş mahpuslar hayatını kaybediyor ve bu sıradan bir ölüm gibi karşılanıyor! Yine bazen içinde bulunduğu koşullardan dolayı intihar ettiği söylenen mahpusların durumu da şüpheli ölüm kategorisinde değerlendirilmesi gerekiyor. Türkiye Cezaevlerinde oldukça yüksek sayıda belki dünyada ilk sırada ölümler yaşanıyor.”

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version